Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė 5 eismo įvykius: sužeista 11 žmonių.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 18 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 3 daugiau, sužeista 36 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 110 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki rugpjūčio 31 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 126 žmonės, t. y. 10, arba 8,6 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 56, tarp jų – 8 motociklų ir 2 mopedų, ir pėsčiųjų – 38 (iš jų 18 – tamsiuoju paros metu).

Sužalojo dviratininką

Policija praneša, kad T. Narbuto gatvėje prie stotelės lengvojo automobilio „Audi“ vairuotojas partrenkė dviratininką. Pirminiais duomenimis sąmoningą 23 metų vyrą greitoji medicinos pagalba išvežė į ligoninę.

Pranešimas apie eismo įvykį buvo gautas 14.56 val. Policija DELFI pasakojo, kad dviratininką partrenkęs „Audi“ vairuotojas buvo blaivus. Medikai nustatė, kad nukentėjusiajam paviršutiniai sužalojimai. Dviratį policijos pareigūnai pasiėmė su savimi saugojimui, kol nukentėjusysis pasiims. „Audi“ vairuotojui pradėta administracinė teisena. Į įvykio vietą buvo išsiųstos policijos pajėgos ir greitoji medicinos pagalba.

Autobusas partrenkė moterį

Policija praneša, kad Bajorų gatvėje autobusas partrenkė moterį. Senolei plėštinė žaizda kojoje. Greitoji medicinos pagalba išvežė ją į ligoninę.

Rugpjūčio 30 d. 16.37 val. buvo gautas pranešimas, kad autobusas partrenkė senyvo amžiaus moterį. Nukentėjusiajai 82 metų. Autobuso vairuotojas pasakojo, kad moteris jau gulėjo ant žemės. Po eismo įvykio nukentėjusioji buvo sąmoninga. Žmonės dar jai padėjo atsistoti ir nuvedė atsisėsti ant suoliuko. Atvykus greitoji medicinos pagalba moterį išvežė į ligoninę. Senolės pirkiniai (bulvės) po nelaimės liko sutraiškytos gulėti ant žemės. Moters sūnus pasakojo DELFI, kad labiausiai nukentėjo jos koja. Medikai nustatė plėštinę žaizdą. Policija kiek vėliau gavo pranešimą iš ligoninės, kad dėl daugybinių kūno sužalojimų sužeista senjorė paguldyta į reanimacijos skyrių. Įvykis aiškinamasis.

Susidūrė motociklas ir automobilis

Ketvirtadienį Vilniuje įvyko eismo įvykis. Tūkstantmečio žiede susidūrė lengvasis automobilis „Peugeot“ ir motociklininkas. Nukentėjo motociklo vairuotojas, jis išvežtas į ligoninę.

Policija DELFI informavo, kad pranešimas buvo gautas 14.57 val. Atvykusi greitoji medicinos pagalba motociklininką dar sąmoningą išvežė į ligoninę. Po susidūrimo iš motociklo nelabai kas ir liko. Įvykis tiriamas.

Paliko sužalotą pėsčiąjį

Ketvirtadienio vakarą, 21.26 val., Kaune, A. Juozapavičiaus pr., važiuojant nuo Karaliaus Mindaugo pr. Geležinkelio g. link, automobilis „Audi A3“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo pėsčiąjį.

Po eismo įvykio automobilis iš įvykio vietos pasišalino, tačiau, kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba, netrukus buvo surastas. Dėl daugybinių sužalojimų pėsčiasis pristatytas į Kauno klinikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)