Antrą pralaimėjimą iš eilės patyrę kroatai sekmadienį 13 val. pabandys pergalingai užbaigti turnyrą varžybomis dėl 7-os vietos su Rusijos krepšinininkais.

Slovėnijos rinktinę šiame čempionate lydi toks pat likimas kaip ir mūsiškius. Po trijų pergalių iš eilės sekė pralaimėjimas ketvirtfinalyje, tačiau pergalė rungtynėse dėl 5-8 vietų atvėrė duris į planetos pirmenybes.

Tuo tarpu kroatai pirmenybes baigia ypač skaudžiai. Ketvirtfinalyje tik po pratęsimo bei kontraversiško teisėjavimo nusileidę ispanams, dabar jie gali tikėtis tik vardinio kelialapio į Pasaulio čempionatą. Sekmadienio dvikova su Rusijos krepšininkais tebus formalumas.

Vėliausiai baigę ketvirtfinalio dvikovą bei praradę su starto penketo žaidėjus – Zoraną Planiničių ir Mario Kasuną, kroatai rungtynėse su slovėnais laikėsi tik du kėlinius. Trečiajame jie niekaip nerado kelių varžovų krepšio link ir slovėnai trijų taškų deficitą (40:43) pavertė 7 taškų persvara (58:51).

Dvikovos pabaigoje kroatai bandė gelbėtis pražangomis, tačiau Jaka Lakovičiaus ranka nedrebėjo ir įžaidėjas įtvirtino pergalę.

Slovėnija - Kroatija 89:80 (19:27, 21:16, 18:8, 31:29)

Slovėnija: Jaka Lakovičius - 20 tšk. (1/5 trit., 1/4 dvit., 15/18 baudų; 5 atk. kam., 5 rez. perd.), Aleksandras Capinas - 14 tšk., Sani Bečirovičius, Erazemas Lorbekas (7 atk. kam.) ir Primožas Brežecas - po 11 tšk., Radoslavas Nesterovičius - 10 tšk. (10 atk. kam.)

Kroatija: Gordonas Giričekas (8 atk. kam., 7 klaidos) ir Daliboras Bagaričius (8 atk. kam.) - po 13 tšk., Marko Tomasas - 12 tšk. (6 atk. kam.), Marko Popovičius ir Nikola Vujčičius - po 10 tšk.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją