Pasak kauniečių trenerio Gintaro Krapiko, E.Cota yra pažįstamas, stabilus ir jau "patikrintas" įžaidėjas, kurio kokybė yra neabejotina.

"Jis buvo puikus mūsų komandos vedlys Eurolygoje bei nepamainomas Lietuvos čempionate", - sakė G.Krapikas.

Ypač sėkmingas bus E.Cota ir Tanokos Beardo, tandemas, kuris taps grėsmingu ginklu bet kuriam varžovui. "Mes su Tanoka Beardu kalbėjomės apie E.Cotą ir jis "už" buvo", - teigė G.Krapikas.

2002/2003 m.m. sezone rungtyniaudamas "Žalgiryje" E.Cota LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 11.9 taško, atlikdavo po 4.4 rezultatyvaus perdavimo. Eurolygos varžybose įžaidėjas buvo dar naudingesnis - vidutiniškai įmesdavo po 12.1 taško ir atlikdavo po 6.5 perdavimo.

2003/2004 sezone E.Cota Lietuvos čempionate vidutiniškai pelnydavo po 9.1 taško ir atlikdavo 4.9 rezultatyvaus perdavimo, o Eurolygoje amerikiečio žaidimas buvo dar sėkmingesnis - po 13.4 taško ir po 5.7 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną E.Cota rungtyniavo Sankt Peterburgo "Dinamo" (Rusija) ekipoje ir buvo vienas svarbiausių įžaidėjų šiame klube. Rusijos čempionate amerikietis vidutiniškai įmesdavo po 10.9 taško ir 6.5 karto rezultatyviai perduodavo kamuolį komandos draugams.

Rungtyniaudamas "FIBA Europe" turnyre, E.Cota vidutiniškai pelnydavo po 10.5 taško ir atlikdavo po 6.1 rezultatyvaus perdavimo.

Patikimas E.Cota žaidimas padėjo Sankt Peterburgo klubui laimėti "FIBA Europe" taurę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją