Buvęs karys iš Lietuvos 24 metų Rokas Panceris automobilio nesuvaldė Burton gatvėje. Avarijos metu padaryta nemenka žala, kilo panika. Vairuotojas po avarijos nesustojo ir, degant raudonam šviesoforo signalui, pasuko į South Sherwood gatvę, kirto judrią sankryžą su Mansfield Road. Incidentas įvyko liepos 16 dieną 20.40 val.

„Jis aplenkė stovinčius automobilius ir vėl spruko per raudoną“, – teigia kaltintoja Alison Hallett.

Liudininkai įsidėmėjo BMW numerius, tad policijos pareigūnai greitai rado jo vairuotoją. R. Panceris prisipažino vairavęs automobilį. Buvo patikrintas lietuvio blaivumas – alkoholio kiekis kraujyje neviršijo leistinos normos.

„Jis sakė norėjęs išbandyti vairavimą kaire puse. Keleivio vietoje sėdėjo jo draugas“, – teisme sakė kaltintoja.

A. Hallett teigimu, restoranas „Turtle Bay“ patirtus nuostolius įvertino 2500 svarų, nes buvo sudaužytas vitrininis stiklas. Notingamo miesto valdžia sąskaitos už sudaužytą autobusų stotelę nepateikė.

Lietuvis teisme pripažino pavojingai vairavęs. Jis taip pat prisipažino kaltu dėl pabėgimo iš avarijos vietos. Be to, neturėjo draudimo.

Teismo sprendimo laukiama rugpjūčio 22 dieną.

Lietuvio advokatė Polly Morley sako, kad jos klientas į Angliją atvyko atostogų ir planavo neilgai trukus grįžti į Lietuvą. Atlikęs karinę tarnybą, jaunas vyras užsiėmė prekyba automobiliais, planuoja studijuoti logistiką.

„Jaunuolis norėjo išbandyti vairavimą kita puse. Deja, nesuvaldė transporto priemonės. Laimei, niekas nenukentėjo. Mano klientas supanikavo ir prisipažįsta, kad pasielgė labai kvailai“, – sako lietuvio advokatė.

R. Panceris, kuris teisme bendravo padedant vertėjui, nei Lietuvoje, nei Didžiojoje Britanijoje problemų su teisėsauga neturėjo.