Susitarėme, kad pinigų jo įsigijimui aukcione ji turi susirasti pati (tuomet – apie 1500 Lt), o priemonėmis ir priežiūra pasirūpinsime. Kauno Valdorfo mokyklos (Ada ten mokosi) mokinių, draugų ir giminių dėka reikalinga suma buvo surinkta. Tuomet važiavome rinktis arkliuko. Tuo metu dalis Kaušakio bandos arklių buvo Sartų žirgyne, ten juos buvo galima apžiūrėti.

Ozis buvo antras iš pamatytų arkliukų. Jis iškart pakerėjo savo spalvingumu, šviesiais karčiais ir uodega, iš pirmo žvilgsnio stabilia psichika ir sugyvenamu charakteriu. Ryšys tarp Ados ir Ozio užsimezgė iškart.

Toks keistas sutapimas, kad turėjome šunį vardu Ozas. Tad Ozis puikiai įsipaišė į kompaniją! Taip pat įsigydami Ozį jau turėjome vieną kumelę, jie greitai tapo draugais. Deja, Levandros jau nebeturime, tačiau turime Rouzę – mini arkliuką, ji su Oziu sutaria kuo puikiausiai! Ir labai jo pasiilgsta, liūdi, jei nemato. Šunys (jų turime 3) stengiasi vengti Ozio kanopų. O štai vištos nekreipia dėmesio.

Nors Ozis – ne šuniukas ar kačiukas, išdaigų vis tiek moka prikrėsti. Jo keistas pomėgis – kraustyti kišenes, labai smalsauja, kas ten jose yra. Vasarą laikome arkliukus prie namų, tad vos tik prašvitus (o tai būna apie 3:30 val.) jie pradeda daryti rytinę mankštą – lakstyti aplink namus. Pirmą kartą buvo šioks toks šokas, nes niekas iš namiškių nesuprato, kas čia taip dunda.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.