Kaip DELFI pasakojo Aleksandras, keistus grybus jis pastebėjo balandžio 2 d. miško keliuko pakelėje prie Smalvo ežero, netoli Visagino.

„Manau, kad vietoje, kur juos aptikau, jie auga ne vienerius metus, – rašė jis. – Norėčiau sužinoti, kaip vadinami šitie „draugužiai“.

Mikologas J. Kasparavičius paaiškino, kad skaitytojas rado vieną ankstyviausių ir bene patį ryškiausią pavasarinį grybą – austriškąją plačiataurę (Sarcoscypha austriaca).

„Tai gana dažnas ir daugelyje Lietuvos rajonų lengvai randamas pavasarinis grybas. Jis pasirodo anksti pavasarį, dažniausiai kovo mėnesį. Tinkamose vietose kartais auga nedidelėmis grupėmis. Auga ant nukritusių, dažnai jau dirvožemyje slypinčių įvairių lapuočių medžių šakelių. Šis gražus, ryškus grybas yra nevalgomas, tačiau tai nereiškia, kad visiškai bevertis. Anksčiau kai kuriose šalyse buvo naudojamas tradicinėje liaudies medicinoje“, – nurodė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)