Paskutinėmis kovo mėnesio dienomis Utenos aplinkosaugininkai tikrino vandens telkinių pakrantes. Švoginos upelio pakrantėje, Vaišniūnų kaimo ribose jie sulaikė vyrą, tikrinusį prieš savaitę pastatytas kilpas, skirtas bebrams gaudyti. Aplinkosaugininkai upelio pakrantėje rado net 11 tokių kilpų. Gausus radinys sukėlė įtarimų, todėl pareigūnai patikrino ir brakonieriaus sodybą.

Brakonierius

Sodybos ūkiniame pastate buvo rastos dar trys, iš metalinio lyno pagamintos kilpos. Brakonierius neigė, kad tokiu būdu buvo sumanęs gaudyti bebrus, tačiau išsisukti jam nepavyko. Už draudžiamą medžioklės būdą ir įrankius jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Brakonieriaus pastatytos kilpos

Ir tai dar ne viskas. Apžiūrint ūkinius pastatus pareigūnai aptiko ir šiam piliečiui priklausantį didelį draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių arsenalą – 16 statomų tinklų ir metalinį 7 šakų žeberklą mediniu kotu. Už neteisėtą tokių įrankių laikymą taip pat numatyta administracinė atsakomybė. O kol kas brakonieriaus likimą spęs Ignalinos rajono apylinkės teismas, kuriam perduoda visa su nusikaltimu susijusi informacija.