Jums reikės:
4 pakelių sausainių (tinka „Selga“, „Gaidelis“ ar pan.)
1 indelio kondensuoto pieno
200g kambario temperatūros sviesto
450g plakamosios 35% grietinėlės
60g kokosų drožlių
200 ml vandens
citrinos sulčių
1 šaukštelio cukraus
Paruošimas:
Vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis. Sausainius trumpam įmerkite į paruoštą citrininį mišinį ir iš karto dėkite į formą, kurioje darysite tortą.
Kremui grietinėlę išplakite. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą. Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.
Ant citrininiam užpile išmirkytų sausainių uždėkite 1/3 kremo. Uždenkite dar vienu sluoksiu mirkytų sausainių ir vėl užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui.
Suteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite.
SKANAUS!