3D LCD monitorių kineskopai bus maždaug 12 cm storio ir faktiškai tai bus du ekranai viename kineskope. Priekinis ekranas yra pusiau permatomas, taigi galima bus matyti vaizdą ir priešakiniame, ir galiniame ekranuose vienu metu.

Norint išgauti gerą erdvinio vaizdo kokybę, reikės turėti kompiuterį su dviem 3D grafinėm plokštėm, kurios palaiko “Microsoft Direct 3D API” funkciją. Monitorius taip pat veiks “Macintosh”, “Unix” ir kitose operacinėse sistemose, kurios turi standartinį SVGA išėjimą ir palaiko 3D funkciją.

Erdvinių vaizdų kūrėjams kompanija siūlo 15 colių įstrižainės “Pro Development” sistemą, kurios pagrindas yra “Pentium III” kompiuteris. Anksčiau, kurdami savo darbus, 3D vaizdų kūrėjai turėjo naudotis dviem greta pastatytais monitoriais.

Dabar tai, kas anksčiau buvo matoma viename iš monitorių, bus matoma giliai “3D LCD” monitoriaus ekrano fone, o kitas vaizdas bus matomas arti – priekinėje ekrano dalyje. Taip kūrėjas gali matyti du vaizdus vienu metu ir derinti juos.

Tačiau dėl didelės kainos ši sistema gali turėti labai mažą paklausą. “12bx 3D LCD” monitorius kainuos 7500 JAV dolerių, o “Pro Development” sistema – 15000 dolerių.