50 įvairių eksponatų aukcionui pasiūlęs B. Churchas nustebęs žiūrėjo, kaip aukciono vedėjas tvarkosi su statymais plūstančiais ne tik iš salėje susirinkusios žvejų minios, bet ir iš užsienio – internetu pinigų sumas taip pat siūlė žvejai iš Šveicarijos, Australijos, kitų šalių.

B. Curchas tikėjosi surinkti kelis šimtus svarų sterlingų, kuriuos galėtų paaukoti sergančiųjų Parkinosno liga draugijai. Tačiau iš viso aukcione buvo padaryta statymų už daugiau kaip 3 tūkst. svarų.

Brangiausiu eksponatu tapo rinkinys, kurį sudarė specialiai B. Churchui pagaminta kompanijos „Mitchell” ritė, 9 pėdų „Avington Mk II” meškerykotis ir dėžutė su maždaug tūkstančiu Bobo rištų muselių. Visa tai buvo nupirkta už 1160 svarų sterlingų.

Didžiąją dalį gautų pinigų Bobas, kaip ir planavo, paaukos kovai su Parkinsono liga, tačiau gavęs daugiau nei tikėjosi dalį jis skirs ir kitam šventam dalykui.

„Visus ilgus bendro buvimo kartu metus žmona kantriai taikstėsi su mano žvejybomis, tad dabar nupirksiu ką nors ypatingo jos puoselėjamam sodui. Ji tikrai to nusipelnė”, – juokėsi B.Churchas.

Kalbėdamas apie parduotus įrankius jis sakė, kad džiaugiasi, jog jie nedūlės kampe, o kam nors pravers. Jis norėtų, kad tais įrankiais būtų žvejojama.

Nors B. Churchas laikomas žveju, padariusiu vieną didžiausių įtakų muselinės žūklės raidai, jis puikiai valdo ir kitus meškeriojimo būdus. Bobas ne kartą triumfavo įvairiose plūdininkų varžybose, gaudė plėšrūnus spiningu, o čia galite pasižiūrėti jo kovą su didžiule lydeka.