PRODUKTAI (8 lietiniams):

2 L dydžio kiaušinių
1 šaukšto sviesto
160 g kvietinių miltų
350 ml pieno
druskos ir cukraus pagal skonį (aš nededu, kad ir mūsų mažoji galėtų mėgautis)
konservuotų persikų (kiekis pagal skonį, bet mums dažniausiai užtenka 1 persiko (2 puselių) vienam lietiniui)

GAMINIMO EIGA:

Sviestą išlydyk. Aš dažniausiai lydau mikrobangų krosnelėje kelias sekundes maksimalia potencija.

Dubenyje išplak kiaušinius su sviestu ir po truputį berk miltus ir pilk pieną. Užmaišyk lietinių tešlą ir palik šiek tiek pastovėti.

Tuo tarpu paruoš įdarą: persikus nukošk ir supjaustyk norimo dydžio skiltelėmis ar kubeliais. Sirupą palik.

Karštą keptuvė patepk sviestu ar aliejumi ir kepk lietinius iš abiejų pusių.

Kiekvieną lietinį įdaryk persikais, suvyniok, įdėk į lėkštę ir paskanink šiek nuo persikų likusiu sirupu.

Skanaus!

PATARIMAS: Kad blynai „neplauktų“ riebaluose, ar kai nesinori naudoti lašinukų, keptuvę patek lydytu sviestu ar aliejumi. Suvilgyk sulankstytą popierinį virtuvinį rankšluostį ir juo sutepk įkaitintą keptuvę. Taip nebus riebalų pertekliaus.