Produktai:

250 g kaulų,
200 g jautienos,
100 g virto kumpio,
2 medžiotojų dešrelės,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
1 morka,
2 rauginti agurkai,
20 g kaparėlių,
7 alyvuogės be kauliukų,
2 šaukštai pomidorų pastos,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
3 šaukštai grietinės,
1/2 citrinos,
3 lauro lapai,
druskos – pagal skonį,
juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį.

Kaip gaminti:

1. Mėsą ir kaulus nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 2 l šalto vandens, užvirinkite. Tada nugriebkite putas, sudėkite nuluptą morką ir svogūną, virkite 1,5 val.

2. Kitą svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, 6 min. apkepkite svogūną. Suberkite miltus, 2 min. pakepkite vis maišydami, Sudėkite pomidorų pastą, maišydami pakepkite dar 5 min.

3. Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais, kaparėlius sutrinkite.

4. Išimkite iš sultinio mėsą, palikite pravėsti. Sultinį praskieskite. Virtą mėsą, dešreles ir kumpį supjaustykite kubeliais.

5. Sultinį užvirinkite, sudėkite į jį mėsos produktus, keptą svogūną, raugintu agurkus, alyvuoges, kaparėlius, juodųjų pipirų žirnelius ir kauro lapus. Pavirkit 10 min. Paskui įberkite druskos pagal skonį.

6. Citriną supjaustykite mažais griežinėliais. Sriubą išpilstykite į lėkštes. Patiekite su citrinos griežinėliais ir grietine. Galite užberti šviežių žalumynų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)