Produktai:
250 g kaulų,
200 g jautienos,
100 g virto kumpio,
2 medžiotojų dešrelės,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
1 morka,
2 rauginti agurkai,
20 g kaparėlių,
7 alyvuogės be kauliukų,
2 šaukštai pomidorų pastos,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
3 šaukštai grietinės,
1/2 citrinos,
3 lauro lapai,
druskos – pagal skonį,
juodųjų pipirų grūdelių – pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Mėsą ir kaulus nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite 2 l šalto vandens, užvirinkite. Tada nugriebkite putas, sudėkite nuluptą morką ir svogūną, virkite 1,5 val.
2. Kitą svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, 6 min. apkepkite svogūną. Suberkite miltus, 2 min. pakepkite vis maišydami, Sudėkite pomidorų pastą, maišydami pakepkite dar 5 min.
3. Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais, kaparėlius sutrinkite.
4. Išimkite iš sultinio mėsą, palikite pravėsti. Sultinį praskieskite. Virtą mėsą, dešreles ir kumpį supjaustykite kubeliais.
5. Sultinį užvirinkite, sudėkite į jį mėsos produktus, keptą svogūną, raugintu agurkus, alyvuoges, kaparėlius, juodųjų pipirų žirnelius ir kauro lapus. Pavirkit 10 min. Paskui įberkite druskos pagal skonį.
6. Citriną supjaustykite mažais griežinėliais. Sriubą išpilstykite į lėkštes. Patiekite su citrinos griežinėliais ir grietine. Galite užberti šviežių žalumynų.
Skanaus!