Lietuvoje nelaisvėje gyvena apie septynis tūkstančius asmenų. Visus juos išlaiko valstybė. Finansuojama kalinių priežiūra, apgyvendinimas, maitinimas ir visapusiška medicinos priežiūra. Iš esmės patekus į įkalinimo įstaigą, išsitirti ir išsigydyti galima nuo daugelio ligų.

Kaip rašoma LRT laidos „Specialus tyrimas“ pranešime spaudai, dabar tam atsirado dar daugiau galimybių – Pravieniškėse baigiamas įrengti modernus Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas. Jame jau gydomi sulaikytieji ir nuteistieji iš visų šalies įkalinimo įstaigų.

Deja, modernioje Laisvės atėmimo vietų ligoninėje nesuteikiamos tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugos, joms pacientai konvojuojami į viešąsias gydymo įstaigas. Tuo nepatenkinti ir kai kurie nuteistieji.

Apie tai, kodėl toks H. Daktaro noras Lukiškių tardymo izoliatoriau-kalėjimo administracijai atrodo nepagrįstas ir kokios sveikatos priežiūros paslaugos iš tiesų užtikrinamos patekusiems į įkalinimo įstaigas – laidoje „Specialus tyrimas“ ketvirtadienio vakarą per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)