J. Sepel knygoje „Kūnas ir siela“ („Body and Soul“) – patarimai, kokios naujovės gyvenime padės sumažinti cukraus ir pagerinti sveikatą, jau nekalbant apie sulieknėjimą, rašoma dailymail.co.uk.
Pirmas dalykas – rytinė kava, kurią J. Sepel rekomenduoja gerti iki 10 val. Ji pataria apsiriboti tuo vienu kavos puodeliu. Kavą galite užbalinti šlakeliu karvės ar riešutų pieno. Toliau dieną gerkite įvairias arbatas – žaliąją, juodąją, žolelių.
Dietologė pataria visiškai atsisakyti gazuotų gėrimų, net dietinių, o vietoje jų gerti vandenį su citrinos sultimis ir žolelių arbatas.
Kavą, arbatas saldinkite ne cukrumi, medumi ar dirbtiniais saldikliais, o stevija arba įberkite cinamono, pataria J. Sepel.
Alkoholiniuose kokteiliuose – daug cukraus, tad juos pamirškite ir keiskite raudonuoju vynu.
Na, o kalbant apie rimtą maistą, mitybos specialistė pataria vengti kvietinių miltų, daug angliavandenių turinčių patiekalų, ypač vakarienei. Vietoje jų lėkštėje turi būti rudieji ryžiai, bolivinė balanda, vietoje bulvių košės – trinti žiediniai kopūstai.
Jei maitinatės sveikiau, dar nereiškia, kad negalite mėgautis skaniu maistu.
J. Sepel siūlo valgyt juodąjį šokoladą, o kai užeina didelis saldumynų noras, suvalgyti žemės riešutų sviesto, vaisių.
Iš pirmo žvilgsnio atrodytų – daug taisyklių, bet mitybos specialistė sako, kad tikslas – ne būti perkarusiam, o rūpintis sveikata.
Pati J. Sepel turėjo karčios patirties: „Visą paauglystę praleidau laikydamasi dietų, sverdamasi it pamišusi. Tada man atrodė, kad būti sveika, reiškia būti plona. Priklausiau besilaikančiųjų dietos bendruomenei, o realiai jaučiausi visiškai sutrikusi.“
Tik nustojusi laikytis dietų ir pradėjusi išmintingiau, sveikiau maitintis J. Sepel pamatė skirtumą. Ji akcentuoja, kad pakanka įvesti kelis esminius pokyčius, ir labai greitai pamatysite skirtumą.