J. Sepel knygoje „Kūnas ir siela“ („Body and Soul“) – patarimai, kokios naujovės gyvenime padės sumažinti cukraus ir pagerinti sveikatą, jau nekalbant apie sulieknėjimą, rašoma dailymail.co.uk.

Pirmas dalykas – rytinė kava, kurią J. Sepel rekomenduoja gerti iki 10 val. Ji pataria apsiriboti tuo vienu kavos puodeliu. Kavą galite užbalinti šlakeliu karvės ar riešutų pieno. Toliau dieną gerkite įvairias arbatas – žaliąją, juodąją, žolelių.

Dietologė pataria visiškai atsisakyti gazuotų gėrimų, net dietinių, o vietoje jų gerti vandenį su citrinos sultimis ir žolelių arbatas.

Kavą, arbatas saldinkite ne cukrumi, medumi ar dirbtiniais saldikliais, o stevija arba įberkite cinamono, pataria J. Sepel.

Alkoholiniuose kokteiliuose – daug cukraus, tad juos pamirškite ir keiskite raudonuoju vynu.

Na, o kalbant apie rimtą maistą, mitybos specialistė pataria vengti kvietinių miltų, daug angliavandenių turinčių patiekalų, ypač vakarienei. Vietoje jų lėkštėje turi būti rudieji ryžiai, bolivinė balanda, vietoje bulvių košės – trinti žiediniai kopūstai.

Jei maitinatės sveikiau, dar nereiškia, kad negalite mėgautis skaniu maistu.

J. Sepel siūlo valgyt juodąjį šokoladą, o kai užeina didelis saldumynų noras, suvalgyti žemės riešutų sviesto, vaisių.

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų – daug taisyklių, bet mitybos specialistė sako, kad tikslas – ne būti perkarusiam, o rūpintis sveikata.

Pati J. Sepel turėjo karčios patirties: „Visą paauglystę praleidau laikydamasi dietų, sverdamasi it pamišusi. Tada man atrodė, kad būti sveika, reiškia būti plona. Priklausiau besilaikančiųjų dietos bendruomenei, o realiai jaučiausi visiškai sutrikusi.“

Tik nustojusi laikytis dietų ir pradėjusi išmintingiau, sveikiau maitintis J. Sepel pamatė skirtumą. Ji akcentuoja, kad pakanka įvesti kelis esminius pokyčius, ir labai greitai pamatysite skirtumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)