Prezidentas D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose reziduoja vos daugiau nei savaitę, tačiau jau spėjo juose palikti savo pėdsaką. „New York Times“ reporterė Maggie Haberman telefonu pasikalbėjo su naujuoju JAV prezidentu ir sužinojo nemažai detalių apie naujojo šalies valdovo dienotvarkę, įpročius ir keistenybes.

D. Trumpas keliasi apie šeštą ryto, tada skiria laiko žiniasklaidai: žiūri naujienas per kabelines televizijas „Morning Joe“, „Fox & Friends“, taip pat įsijungia CNN, perverčia laikraščius „New York Post“, „New York Times“, o dabar dar ir „Washington Post“.

Devintą ryto Baltuosiuose rūmuose prasideda susitikimai. Tai anksčiau, nei prasidėdavo susitikimai „Trump Tower“.

M. Haberman patvirtino, kad D. Trumpas nėra knygų mėgėjas, todėl vakarais taip pat žiūri televizorių.

D. Trumpas

Darbo valandomis naujasis prezidentas sėdi Ovaliniame kabinete, prie Ryžtingojo stalo, kuriuo naudojosi jo pastarasis pirmtakas bei visi kiti prezidentai nuo pat Rutherfordo B. Hayeso, kuriam šį stalą 1880 metais padovanojo karalienė Viktorija, išskyrus prezidentus A. Johnsoną, Richardą Nixoną ir Geraldą Fordą.

Ant jo darbo stalo stovi telefonas, kuriuo D. Trumpas, kalbėdamas su „New York Times“ žurnaliste, labai žavėjosi. „Tai patys nuostabiausi telefonai, kuriais kada nors gyvenime naudojausi. Pati saugiausia sistema pasaulyje. Žodžiai tiesiog sprogsta ore“, – aiškino prezidentas, turėdamas omenyje, kad jo pokalbiai negali būti įrašyti.

Taip pat žurnalistai atskleidė, kad D. Trumpas, savo padėjėjų nusivylimui, turi savo „Android“ išmanųjį telefoną.

D. Trumpas taip pat ant sienos pasikabino prezidento A. Jacksono portretą. Tai buvo pirmas prezidentas populistas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Tai patys nuostabiausi telefonai, kuriais kada nors gyvenime naudojausi. Pati saugiausia sistema pasaulyje. Žodžiai tiesiog sprogsta ore“, – aiškino prezidentas

Jeigu buvusi pirmoji ponia Michelle Obama prioritetu laikė sveiką mitybą, tai vienintelis M. Haberman paminėtas maistas į Baltuosius rūmus atėjus naujam šeimininkui – bulvių traškučiai „Lay's“.

Tokie patys buvo pastebėti iš lėktuve „Trump Force One“. Vis dėlto, kol kitą rytą po inauguracijos lauke vyko Moterų žygis, Trumpų šeima valgė pusryčiams „šviežius vaisius, pyragaičius ir kitus skanėstus“.

Prezidentas neatsakė į klausimą, ar jis jaučiasi vienišas 132 kambarius turinčiuose Baltuosiuose rūmuose, mat jo žmona Melania ir dešimties metų sūnus Barronas sugrįžo į Niujorką.

Turbūt gerai yra tai, kad netoli gyvena dukra Ivanka ir žentas Jaredas Kushneris, kurie taip pat dirba Baltuosiuose rūmuose.

„Tai graži rezidencija, ji labai elegantiška, – sakė naujasis prezidentas M. Haberman. – Kai žinai, kad čia miegojo A. Lincolnas, tame yra kažkas labai ypatingo. Lincolno miegamasis, žinote, buvo jo biuras, o apartamentai, kur aš apsistojau, yra ta viena, kur jis iš tikrųjų miegojo“.

D. Trumpas turėjo omenyje Baltųjų rūmų šeimininkų apartamentus.

„Visa tai žinant, yra šis tas kito, nei, žinote, vien tik elegancija ir kambario dydis, – pridūrė D. Trumpas. – Čia yra daug istorijos“.