Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento prižiūrimoje teritorijoje – net 64 išnuomoti vandens telkiniai, tad šio departamento pareigūnai nuolat susiduria su pažeidėjais, besiteisinančiais, kad nežinojo taisyklių.

Panevėžio aplinkosaugininkai primena, kad Mėgėjų žvejybos įstatymas nustato, kad už mėgėjų žvejybos leidimą, suteikiantį teisę žvejoti išnuomotame valstybiniame vandens telkinyje, mokama žvejybos ploto naudotojui. Įstatymas taip pat numato, kad žvejybos plotų naudotojai turi teisę sumažinti mokestį už mėgėjų žvejybos leidimą arba leisti žvejoti nemokamai.

Kaip ir neišnuomotose valstybiniuose vandens telkiniuose, išnuomotose tvenkiniuose žvejoti nemokamai (be mėgėjų žvejybos leidimų), turi teisę fiziniai asmenys iki 16 metų, valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir neįgalieji.

Beje, sausio 1 d. įsigaliojęs Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad žvejyba be mėgėjų žvejybos leidimo, suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 10 iki 60 eurų su galimu administracinio nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.