Remdamasis neįvardytu šaltiniu Baltuosiuose rūmuose, „NBC News“ skelbia, kad D. Trumpas taip pat pasirašys ir įsaką, bylojantį apie nusiteikimą Jungtines Valstijas išbraukti ir iš Ramiojo vandenyno partnerystės (TPP) sutarties, vienijančios 11 Ramiojo vandenyno regiono šalių. Kongresas minėtosios sutarties dar neratifikavo.

Skelbiama, kad minėtųjų įsakų pasirašymas oficialiai įtrauktas į prezidento sausio 23 dienos dienotvarkę.

Sekmadienį D. Trumpas atskleidė planuojantis susitikimus su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau ir Meksikos prezidentu Enrique Pena Nieto.

„Mes ketiname pradėti derybas, kurios bus tiesiogiai susijusios su NAFTA“, – apie planuojamą susitikimą su Meksikos prezidentu pareiškė JAV vadovas.

D. Trumpas taip pat sakė ketinantis su juo aptarti ir tokius klausimus kaip imigracija ir sienos su Meksika apsauga. Dar prieš tapdamas Jungtinių Valstijų prezidentu, D. Trumpas žadėjo nuo Meksikos atsitverti siena ir, maža to, už jos statybas priversti susimokėti pačią Meksiką.

JAV prezidento administracijos vadovas Reince‘as Priebusas „Fox News Sunday“ pareiškė, kad prezidentas pirmąją prezidentavimo savaitę praleis naikindamas dalį buvusio JAV prezidento Baracko Obamos priimtų spendimų, tarp kurių ir keli vykdomieji įsakai migracijos ir prekybos klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)