Du peilio dūriai – tiek smūgių į krūtinę ir šoną gruodžio 25 d. vakarą Naujojoje gatvėje esančiame bute jo šeimininkui buvo suduota. Įtariamasis tikino, kad tai padarė gindamasis ir iš pradžių esą nė neįtarė, kad du smūgiai peiliu galėjo būti mirtini.

„Dar iš pradžių jam viskas gerai buvo, nuėjome kartu miegoti. O pabudęs pamačiau, kad jis nereaguoja. Žinoma, gailiuosi. Baisu apie tai net pagalvoti“, - nusikaltimo detales pasakojo prie teismo salės kartu su policininkais lūkuriavęs įtariamasis.

Per Kalėdas abu vyrai gėrė ir susikivirčijo. Konfliktas baigėsi šeimininko mirtimi. Nusikaltimo padarymo metu įtariamasis buvo neblaivus. Jam nustatytas 1,09 promilių girtumas.

Kad buto šeimininkas, su kuriuo girtavo, negyvas, jis suprato tik ryte, prie jo atsibudęs vienoje lovoje. Policijai apie žmogžudystę buvo pranešta gruodžio 26 d.

Teismas nužudymu įtariamam vyrui trečiadienį skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Valdo L. advokatas teigė, kad jo ginamasis pilnai pripažįsta savo kaltę ir dėl nusikaltimo gailisi.

Nužudymu įtariamas vyras anksčiau jau buvo teistas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo – jis buvo peiliu sužalojęs žmogų. Iš įkalinimo įstaigos vyras sugrįžo prieš dvejus metus.