Tarp areštuotų yra šeši tenisininkai, kurių pavardžių Ispanijos Vidaus reikalų ministerija neatskleidžia. Jie kaltinami sąmoningai pralaimėdavę susitikimus. Tokių faktų užfiksuota 17-a.

Teisėsauga teigia, kad manipuliavimas teniso rezultatais nusikaltėliams davė 500 tūkst. eurų pelno. Tuo metu policijos atstovai patikslino, kad tenisininkams už pralaimėjimą buvo siūloma nuo 500 iki 1000 eurų už mačą.

„Kartais žaidėjui buvo pasiūloma 500 eurų, o po pralaimėjimo jam būdavo sumokama vos 50 eurų. Tenisininkai taip pat tapo sukčių aukomis“, - sakė policijos atstovas.

Visi į teisėsaugos akiratį patekę žaidėjai yra už pasaulio reitingo TOP-800 ribų.

2016 metų sausį BBC ir „Buzzfeed News“ atliktas bendras tyrimas atskleidė, kad sutarti susitikimai būna ir teniso elite. 16 tenisininkų iš pasaulio reitingo TOP-50 yra įtariami rengę sutartus mačus dešimt pastarųjų metų. Visi minėti sportininkai, tarp kurių yra ir „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų nugalėtojų, toliau sėkmingai tęsė savo karjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)