Persimonuose esantis magnis sumažina akmenų inkstuose susidarymo tikimybę, o vitaminas A saugo nuo vėžio. Vitaminai C ir P stiprina kraujagysles. Vaisius turi šlapimą varantį poveikį bei tonizuojančių savybių. Ramina nervų sistemą, padidina darbingumą, mažina galvos skausmą. Yra veiksmingas savo antibakteriniu poveikiu prieš šieninę žarnyno lazdelę, auksinį stafilokoką.

Skatina greitą svorio metimą

Viso pasaulio dietologai pastebi, kad persimonai – pakankamai veiksmingas produktas, skatinantis greitą svorio kritimą. Nepaisant to, kad persimonas yra pakankamai saldus vaisius, jo kaloringumas žemas.

Šiandien didelio populiarumo sulaukė dietos, kurių kasdieniniame racione yra persimonai. Ir visa tai dėl to, kad šis produktas gali per trumpą laiką pasotinti organizmą. Žinoma, laikantis tokios dietos yra būtina taisyklingai maitintis ir laikytis sveiko gyvenimo būdo.

Gerina virškinamojo trakto veiklą

Gydytojai primygtinai rekomenduoja vartoti šį produktą esant virškinimo sutrikimams ir įvairioms skrandžio ligoms. Persimonų užpilu galima išgydyti netgi lėtinį viduriavimą! Šiam gėrimui paruošti reikia šešis prinokusius persimonus užpilti trimis stiklinėmis verdančio vandens. Paskui leiskite užpilui pastovėti 20 minučių. Tada per koštuvą nukoškite. Reikia gerti po 500 gramų užpilo kas keturias valandas.

Stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą

Persimono sudėtyje yra daug kalio, taip pat fruktozės ir gliukozės. Tai labai teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Gydytojai primygtinai ragina vartoti persimonus tiems žmonėms, kurie kenčia nuo hipertonijos.

Teigiamai veikia nervų sistemą

Persimonai pasižymi tonizuojančiomis savybėmis. Šį produktą naudinga vartoti tiems žmonėms, kurie kenčia nuo miego sutrikimų. Persimonai taip pat stiprina imunitetą, dėl ko padidėja organizmo atsparumas stresui ir infekcijoms.

Salotos su persimonais, mandarinais ir ožkos sūriu

Salotoms reikės:

4 persimonų
10 mandarinų
200 g ožkos sūrio
2 valg. šaukšt. garstyčių
4 valg. šaukšt. medaus
4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukšt. citrinų sulčių

Gaminimas

Nulupkite persimonus, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite persimonų gabalėlius ir mandarinų skilteles į dubenį, ant viršaus – sūrio gabalėlius. Apliekite salotas padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, medaus ir garstyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)