Po kurio laiko nuėjau iki automobilio pasiimti kai kurių asmeninių daiktų. Man besirenkant daiktus, prie manęs privažiavo vieno automobilio vairuotojas (kaimynai iš vieno gretimo namo) ir pradėjo klausinėti, pas ką mes čia esame atvažiavę, kodėl statome automobilį šioje vietoje, pradėjo teigti, kad daug kam nepatinka, kad statome čia automobilį.

Aš tiesiog jų paklausiau, gal negalima čia statyti, gal tai privati valda. Man buvo atsakyta, kad ne, ne privati, bet tiesiog daug ką čia erzina, kad automobilis statomas čia, kad daug kas vaikšto aplink jį ir jam gali būti kažkas padaryta. Neilgai trukus pastebėjome, kad mūsų transporto priemonė apgadinta, pakankamai giliais rėžiais subraižytas automobilio kapotas, šonas, automobilį reikia dažyti, nes apgadinimai pakankamai kosmetiškai rimti.

Po šio įvykio iškvietėme policiją, užregistravome įvykį. Po incidento svečiavomės pas tėvus dar kelias dienas, per tą laiką sulaukėme kelių kaimynų kabinėjimosi (kitų, nei buvo privažiavę) atvejų, kai tiesiog negali iš kiemo išeiti į gatvę, nes sulauki pasakymo, ko čia vaikštai, ko čia žiūri. Tad moralas šios istorijos būtų toks: statyti automobilių viešoje vietoje negalima kaip ir vaikščioti, ar pakelti akis aukščiau nei asfalto lygis.

P.S.: kas apgadino automobilį, pakankamai lengva įtarti ir pakankamai akivaizdu – spėčiau, kad kaimynai (kurie ir kabinėjosi prie mūsų visą viešnagės laiką pas tėvus), kurie paprastai ten stato savo automobilius ir neoficialiai yra „privatizavę“ tą gatvės dalį. Tiesiog žmonėms greičiausiai sudėtinga šiuo atveju ateiti ir civilizuotai pasakyti, kad jiems nepatinka, kad viešoje vietoje statomas automobilis, kad jiems sunku saviškį pasistatyti savo kieme ar kitoje vietoje ir norėtų, kad mes savosios šioje vietoje nebestatytumėme. Apmaudu, kad net šiais laikais kai kurie žmonės nemoka civilizuotai bendrauti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar jums yra tekę atsidurti panašioje situacijoje? Jei taip, kaip elgėtės? Kaip manote, kaip tokioje situacijoje reikėjo elgtis skaitytojai? Pasidalykite savo patirtimi apie vairavimo ypatumus daugiabučių kiemuose ir bėdų sprendimą su nepakančiais kaimynais! Jūsų laiškų laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt!