Nors dovana populiari išrinkti ją gali būti tikras galvos skausmas, ypač jeigu nežinote kokį aromatą įprastai renkasi žmogus. Didžiausios internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ ekspertai siūlo gidą po kvapų pasaulį, kuris padės išrinkti tinkamus kvepalus.

„Kvepalai – net ir ne kalėdiniu laikotarpiu yra viena populiariausių mūsų prekių. Tačiau prieš žiemos šventes stebime ypatingą šuolį. Pernai prieš Kalėdas iš „Pigu.lt“ kvepalus pirko kas trečias klientas. Nors tradiciškai atrodo, kad prieš perkant kvepalus būtina juos pauostyti, tačiau to gali neužtekti kai renkate kvepalus kitam žmogui. Pasikliaudami tik uosle, greičiausiai išrinksite aromatą, kuris patiks jums, bet nebūtinai jūsų artimam žmogui. Tiek kvepalų ekspertai, tiek psichologai yra nustatę, kad tam tikriems asmenybių tipams yra priimtinesni skirtingi aromatai, todėl kvepalų sudėtis gali pasakyti kur kas daugiau nei pats kvapas. Kad padėtume išrinkti kvepalus tiek moteriai, tiek vyrui, dalinamės esminiais kriterijais į ką reikia atsižvelgti, kad aromatas tiktų ir patiktų kitam“, – sako Giedrė Vilkė, „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė.

Kvapas pagal asmenybės tipą

Kvepalus rinkite atsižvelgdami į jų sudėtį, nes naudojami ingredientai gali patikti vieno charakterio asmenims ir visiškai atstumti kitokio būdo žmones. Todėl rinkdami kvepalus bei skaitydami jų sudėtį, galvokite apie žmogų, kuriam skirta dovana, įvertinkite to žmogaus charakterio ypatybes ir būdą. Štai trumpas gidas po kvapų pasaulį, padėsiantis išrinkti tinkamą aromatą skirtingo tipo žmonėms:

- Jei asmuo yra kūrybiškas, mėgsta aktyvumą ir yra kalbus – rinkitės kvepalus su žalumynų, žolelių ar citrusinių vaisių natomis. Gaivūs kvepalai labai tinka jaunatviškoms ir optimistiškoms asmenybėms. Tarp tokių kvapų būtų galima paminėti „Lanvin Eclat D’Arpege“, „Elizabeth Arden Green Tea“, „Calvin Klein CK One“. Pozityvaus charakterio vyrams tinka „Paco Rabanne Invictus“, „Antonio Banderas King Of Seduction Absolute“, „Giorgio Armani Aqua.“

- Prieskonių, saldžių vaisių aromato mišinys, primenantis Rytus, tinka žmonėms, linkusiems į savikritiką ar ieškantiems įkvėpimo. Moterims tokį aromatą siūlo „Calvin Klein Euphoria“, „Calvin Klein CK IN2U“, „Elizabeth Arden 5th Avenue NYC“, „Lancome La Vie Est Belle“ kvepalai. Vyrams siūloma rinktis iš „Carolina Herrera 212 Men“, „Dolce & Gabbana The One“, „Paco Rabanne One Million Prive“.

- Švelnūs, gėlių pagrindo kvepalai yra vieni universaliausių, tinkantys ir darboholikams ar žmonėms, patiriantiems daug streso, ir žaismingoms bei spontaniškoms asmenybėms. Moterims tinkamas pasirinkimas „Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa“, „Giorgio Armani Si“, „Dolce & Gabbana 3 L’Imperatrice“. Vyrams patiks „Valentino Valentino Uomo“, „Lanvin L’Homme“, „Giorgio Armani Armani Code Homme“.

- Karamelės, muskato bei medžio aromatą mėgsta ramios, tačiau savimi pasitikinčios asmenybės, į gyvenimą žiūrinčios realistiškai. Medienos kvapo natos suteikia laisvės, nepriklausomybės pojūtį. Tarp tokių kvapų linksniuojami „Dolce & Gabbana The One Desire“, „Elizabeth Arden Ardenbeauty“, „Versace Versense“ kvepalų pavadinimai. Vyrams tinkami kvepalai tokie kaip „Calvin Klein Man“, „Guess Seductive Homme Blue“, „Calvin Klein Euphoria“.

Pasidomėkite, kokio intensyvumo aromatą perkate

Kvepalai – tai kvapnieji aliejai sumaišyti kartu su etanolio alkoholiu (kartais konsistencijoje vyrauja ir dalis vandens). Didesnė dalis kvapniųjų aliejų lemia ilgesnį aromato išsilaikymą ant kūno ir kvapo intensyvumą. Kvapo intensyvumą žyminčią santrumpą „Pigu.lt“ parduotuvėje galima rasti prie kiekvienų kvepalų pavadinimo. Ji nurodoma ir ant pakuotės.

- PP (perfume). Taip žymimi didžiausio intensyvumo kvepalai. Kvepalai savo sudėtyje dažniausiai turi 22% kvapniųjų aliejų, todėl jų aromatas ant odos išsilaiko nuo 6 iki 8 valandų.

- EDP (eau de perfume). Tai kvapnusis vanduo, kurio sudėtyje kvapniųjų medžiagų koncentracija mažesnė nei PP raidėmis paženklintame aromate. Kvapnusis vanduo ant odo išsilaiko nuo 4 iki 5 valandų.

- EDT (eau de toilette). Tualetinis vanduo, pasižymi 5–15% kvapniųjų aliejų koncentracija, todėl jį galima užuosti ir po 3 valandų nuo vartojimo pradžios.

- EDC (eau de cologne). Tokiu žymėjimu išskiriamas odekolonas. Tai viena silpniausių kvepalų rūšių ant odos jaučiama iki 2 valandų.

Buteliuko dizainas – svarbi kvepalų dalis

Kvapo pobūdį gali indikuoti ir buteliuko forma bei spalva, todėl neignoruokite šios svarbios detalės. Iš kvepalų buteliuko galima „išskaityti“ nemažai naudingos informacijos, nes kūrėjas, norėdamas kuo geriau perteikti kvepalų idėją, apgalvoja kiekvieną detalę.

Griežtos formos, subtilumas bei minimalizmas būdingas klasikiniams, prabangiems kvapams. Tuo tarpu kuo buteliuko dizainas neįprastesnis ir originalesnis, tuo labiau tikėtina, kad kvapas bus drąsus ar net ekstravagantiškas. Ryškios spalvos gali sufleruoti lengvų, jaunatviškų kvepalų pobūdį. Pastelinės spalvos, paprastas, švelnus dizainas dažnai naudojamas kvepalams, kurių pagrindinės natos kuriamos iš gaivaus gėlių kvapo.

Paslaptys kvepalų mėgėjams

- Kvepalų intensyvumą bei ilgalaikį išsilaikymą ant odos lemia ne tik kvepalų tipas, bet ir odos savybės bei PH lygis. Pastebėta, kad riebesnė oda kvapus išlaiko geriau nei sausa, tad siekiant kuo ilgalaikiškesnio kvepalų efekto, kartu patartina naudoti to paties prekės ženklo dušo želę ar kūno losjoną.

- Daugelis daro klaidą manydami, kad geriausias būdas užuosti kvepalus – purkštelėti ant riešo, o tuomet įtrinti į odą. Kiekvienas parfumerijos žinovas jums pasakys, kad jokiu būdu netrintumėte kvapo! Be to, jei ant riešo dažnai nešiojate laikrodį, ar esate apyrankių mėgėja(s), kvepalus purkškite šiek tiek žemiau riešo linijos. Daugelis metalų linkę pakeisti kvepalų aromatą.

- Kvepalus purkšti rekomenduojama pulso vietose, palikti keletui akimirkų ir tik tuomet pauostyti. Tokiu būdu visos aromato natos atsiskleidžia dėl kūno skleidžiamos šilumos.

- Labai gerai kvapus sugeria žmogaus plaukai, tačiau jų purkšti kvepalais nepatartina. Kvepaluose esantis alkoholis plaukus sausina.

- Kvepinant aromatais rūbus, pravartu žinoti, kad geriausiai kvapą sugeria ir išlaiko natūralios prigimties audiniai, tokie kaip vilna, kailis, šilkas, medvilnė.

- Nors daugelis tuo netiki, tačiau kvepalai irgi genda, todėl nepatartina jų laikyti ilgą laiką, nes kvapas gali pakisti ne į gerąją pusę. Kvepalams kenkia tiesioginiai saulės spinduliai, šiluma ir drėgmė, todėl specialistai pataria vengti laikyti kvepalus vonios kambaryje.

Internetinė parduotuvė „Pigu.lt“ siūlo rinktis iš beveik 1700 aromatų moterims ir 1000 – vyrams. O norintiems vis tiek kvepalus pauostyti prieš perkant, „Pigu.lt“ siūlo atvykti į naują parduotuvę Vilniuje Žvėryne, kurioje galima rasti populiariausius kvepalus ir juos pauostyti bei čia pat įsigyti.

Užsakymo nr.: PT_72820306