Gana judrioje Šilo ir Viršupio gatvių sankryžoje 17.40 val. susidūrė automobiliai „VW Touran“ ir „Mazda“. Dėl avarijos netrukus susidarė nemenkos spūstys.

VW Touran“ vairuotojas važiavo Šilo gatve. Kai į jį iš Viršupio gatvės įvairavo automobilis „Mazda“, „VW Touran“ vairuotojas suabejojo, ar avarijos kaltininkas blaivus.

Tuomet ir paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo neseniai atsakomybės už vairavimą išgėrus išvengęs teisėjas V. Paškevičius. Atvykę policijos pareigūnai paprašė vyro pasitikrinti alkoholio matuokliu. Nustatytas 1,04 prom. girtumas.

„Man labai gėda“, - DELFI sakė teisėjas.

V. Paškevičius tikino, kad gėręs net ne dieną. Pasakojo, kad ilgai užsisėdėjo iš vakaro, tačiau per daug neatviravo kur ir su kuo.

Savo kaltę dėl avarijos Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas pripažino iškart.

Vairuoti, savaime suprantama, teisėsaugos pareigūnai V. Paškevičiui nebeleido, tad jis pasikvietė bičiulį į pagalbą. Atvykus draugui paaiškėjo, kad V. Paškevičius automobilyje buvo ne vienas. „Mazda“ bagažinėje su juo keliavo vilkšunis.

V. Paškevičius pirmą kartą neblaivus įkliuvo rugsėjo 25 d. Tuomet dienos metu prie vairo sėdusiam teisėjui nustatytas 1,86 prom. girtumas.

Jis buvo patikrintas Naujojoje Vilnioje esančioje Linksmojoje gatvėje.

Teisėjų tarybos pirmininkas: matyt, tai – nevienkartiniai atvejai

Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas neslėpė, kad yra sukrėstas dėl tokio V. Paškevičiaus elgesio.

„Man nesuprantama, kaip žmogus gali taip neatsakingai elgtis, asmeniškai mane ši žinia labai sukrėtė, neabejotinai toks teisėjo elgesys tik diskredituoja visą teismų sistemą“, – sakė jis.

E. Laužikas pabrėžė, kad V. Paškevičius neatvyko į tarybą, kai buvo nagrinėjamas klausimas dėl jo atleidimo iš pareigų pažeminus teisėjo vardą, taip pat ir nepasirodė teisme, kuris turėjo nagrinėti jam iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą.

„Nei jis nori aiškintis, jam viskas vienodai rodo, jeigu taip elgiasi, galima manyti, kad tokie atvejai buvo ne vienkartiniai, bet tik dabar pakliuvo“, – kalbėjo E. Laužikas.

Jis negalėjo pasakyti, kaip toliau elgsis Teisėjų taryba, kuri rugsėjo pabaigoje kol kas nepritarė V. Paškevičiaus atleidimui iš teisėjo pareigų. Daugiau apie kilusį skandalą skaitykite paspaudę šią nuorodą.