Įteikdami atšvaitus bei lankstinukus pėstiems ir važiuotiems, suaugusiems ir vaikams, pareigūnai priminė, kad tamsiuoju paros metu būtina naudoti atšvaitus, užsidedant juos ant kairės ir dešinės rankos taip, kad atšvaitas būtų gerai apšviečiamas automobilio priekinių žibintų šviesos, esant galimybei vilkėti ryškiaspalvę šviesą atspindinčią liemenę arba neturint atšvaitų, galima panaudoti prožektorių. Kiekvienas pilietis turi pasirūpinti ne tik savo, bet ir šeimos narių, vaikų saugumu, kad tamsiuoju paros metu išėję į gatvę ar kelią saugiai pasiektų tikslą ir netaptų skaudžių eismo įvykių aukomis.

Pasak atšvaitus dalinusių pareigūnų, džiugina tai, kad žymiai daugiau, lyginant su praėjusiais metais, eismo dalyvių naudoja atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus. Juk tai yra paprasta, bet labai efektyvi priemonė, užtikrinanti pėsčiųjų, dviratininkų, važnyčiotojų ir kitų eismo dalyvių saugumą tamsiu paros metu.
Žmonėms dalinti atšvaitai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)