DELFI Igną pakvietė apsilankyti mokykloje ir taip prisidėti prie kartu su Švietimo ir mokslo ministerija kuriamo projekto „Tautos mokytojas“, kurį sudaro straipsnių ciklas apie mokytojus bei mokyklinį gyvenimą ir „Tautos mokytojo“ rinkimai.

Prie įėjimo į Vilniaus licėjų stabtelėjęs I. Krupavičius pirmiausia nostalgiškai pažvelgė į Ozo gatvę ir pasidalijo prisiminimais, jog anksčiau šioje vietoje tebuvo laukas, kurio gale – miškelis ir prūdas, prie kurio kartais jis leisdavo laiką su bendraklasiais.

Licėjuje Ignas praleido ketverius metus: nuo devintos iki dvyliktos klasės, prieš tai lankė Sausio 13-osios mokyklą Lazdynuose. Vis dėlto vieną vasarą su draugais nusprendė pabandyti įstotį į Licėjų ir, kaip pats juokiasi, jam netikėtai pasisekė. „Nebuvau taryboj, nebuvau prezidentu. Mes daugiau prisidėdavome prie tos šventinės pusės, – šyptelėjo I. Krupavičius, kuris vis dėlto turėjo pareigų savo klasėje – buvo jos seniūnas.

Mokyklos koridoriais pavaikščiojęs Ignas aplankė ir dvi mokytojas: Dalią Račkauskienę ir Palmirą Bitinienę. Abi jos iki šiol moko vaikus anglų kalbos Vilniaus Licėjuje. Mokytojos Dalios pamoką pertraukęs Ignas juokėsi, kad ji tikrai buvo griežta, o jo rezultatai tebuvo verti septyneto-aštuoneto.

Vis dėlto dabar, kai Ignas jau nebe mokykliniame suole, su buvusia mokytoja bendravo itin draugiškai, šiltai ir dalydamiesi prisiminimais vienas kitą vadindavo tiesiog „Tu“.

Taip pat šiltai I. Krupavičių sutiko ir jo auklėtoja, taip pat anglų kalbos mokytoja, Palmira Bitinienė.

„Tu juk seniūnas buvai“, – Ignui pasakojo auklėtoja, tačiau jis šyptelėjo, kad šio fakto neatsimena. Mokytojos papasakojo ir daugiau žurnalisto nuotykių: apie mokslus dizainerių klasėje ir eiseną su įspūdingomis skrybėlėmis. Klausydamas Ignas šypsojosi ir kartojo, kad kai kurių linksmybų jau ir pats nebepamena.

Pasivaikščiojęs licėjaus koridoriais Ignas susitiko ir su čia besimokančiais dvyliktokais. „Kaip jaučiatės besimokydami geriausioje Vilniaus mokykloje?“ – pirmą klausimą keliolikai moksleivių uždavė Ignas taip sukeldamas jų juoką.

34-erių Ignas neseniai baigė devynis mėnesius trukusią tarnybą Lietuvos kariuomenėje. Ryžtis šiam iššūkiui jis drąsino ir moksleivius. Tiesa, šie šiuos raginimus priėmė dviprasmiškai tikindami, kad visuomenėje vyraujantis požiūris stumia juos greičiau pasirinkti gyvenimo kelią ir pradėti mokslus aukštosiose mokyklose.

Pats Ignas prisiminė, kad baigęs licėjų, pirmą vasarą praleido skindamas braškes. Kai užsidirbo pakankamai pinigų, iškeliavo traukiniais aplink Europą, o atėjus rudeniui kibo į žurnalistikos studijas.

Daugiau akimirkų iš Igno Krupavičiaus viešnagės Vilnaus Licėjuje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)