Viena didžiausių Lietuvos olimpinių vilčių Rio de Žaneire laikyta Rūta Meilutytė Brazilijoje pasirodė ne taip, kaip buvo laukta. 100 m plaukimo distancijoje Londono olimpinė čempionė finišavo septinta, o po tokio rezultato gimtinėje pasipylė kritika, kurios daugiausia teko ją žaidynėms ruošusiam treneriui J. Ruddui.

Ne kartą kalbėta apie tai, kad Rūtai būtina keisti plaukimo specialistą, išvykti į JAV, tačiau pati plaukikė daug sykių pažymėjo, jog apie tokią galimybę nesvarsto ir nori likti Plimute.

Visgi pats J. Ruddas britų žiniasklaidai pripažino, kad su Rūta aptarė pasikeitimų galimybę.

„Kai mes išsiskyrėme Rio de Žaneire, Rūta man sakė, kad nenori nieko keisti, kad ji tiki sistema, kad nori likti su manimi ir fizinio parengimo treneriu Parisu Payne‘u. Tai buvo prieš penkias ar šešias savaites ir aš suprantu, kad nuomonė gali pasikeisti per vieną dieną, tačiau nemanau, jog taip nutiktų, – teigė britas. – Mes kalbėjomės ir apie tai, kad egzistuoja galimybė keisti trenerį. Jeigu Rūta norėtų pasikeitimų meto, aš tai puikiai suprasčiau ir gerbčiau jos sprendimą.“

J. Ruddas prisiminė ir nemalonią atmosferą iš karto po nesėkmingo finišo Rio de Žaneire, kuomet Rūtai teko atsakinėti ir ne į pačius maloniausius klausimus bei išgyventi sunkų periodą.

„Pirmosios 12 valandų buvo tiesiog baisios – ji buvo labai nusivylusi. Rūta bijojo, kad gali nutikti kažkas panašaus – deja, taip ir atsitiko. Visgi kitą rytą jos mintys buvo filosofiškos. Mes kartu papusryčiavome, pasikalbėjome, ir galiu pasakyti, kad ji atsigavo pakankamai greitai“, – prisiminė plaukimo specialistas.

Mes kalbėjomės ir apie tai, kad egzistuoja galimybė keisti trenerį. Jeigu Rūta norėtų pasikeitimų meto, aš tai puikiai suprasčiau ir gerbčiau jos sprendimą.
Jonas Ruddas
J. Ruddo teigimu, sėkmingiau pasirodyti Rio de Žaneire plaukikei sutrukdė praėjusio sezono pradžioje patirta alkūnės trauma.

„Kaip bežiūrėsi, dėl tos traumos (alkūnės lūžis nukritus nuo dviračio, – DELFI) praradome beveik pusę sezono. Tai buvo dvigubas smūgis. Viena operacija buvo skirta rankai „sutvarkyti“, o tuomet reikėjo tvarkyti tai, kas buvo „sutvarkyta“. Alkūnės lūžis turėjo įtakos tiek fiziniam, tiek psichologiniam pasirengimui. Iki vasario mes nematėme Rūtos plaukiant ir nežinojome, ko tikėtis. Kad ir ką darėme per treniruotės, Rūtai vis kildavo dvejonių, ar jai pavyks laiku įgyti sportinę formą ir pakartoti tai, ką pasiekė Londone“, – prisiminė treneris.

Anot J. Ruddo, jis tikisi, kad geriausia Lietuvos plaukikė dalyvaus dar keliose olimpinėse žaidynėse ateityje.

„Turime suprasti, kad pirmuoju savo bandymu Londone Rūta pasiekė viską, o dabar ji susidūrė su pirmu tikrai rimtu pralaimėjimu per savo karjerą. Tačiau jai tik 19-a metų. Aš tikiuosi, kad ji ateityje dalyvaus vienose, o gal ir dvejose olimpinėse žaidynėse“, – vylėsi Rūtos treneris.

Pasak trenerio, kol kas R. Meilutytė ilsisi nuo plaukimo, o treniruotis ir ruoštis varžyboms turėtų pradėti ne vėliau nei sausio 1-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)