Kartu su sportu sveiką mitybą atradusi moteris griauna mitus, kad gaminti sveiką maistą yra sudėtinga ir tai užima daug laiko. Paruošti sveiką ir maistingą patiekalą, anot Ugnės, labai paprasta, kai pasirenki tau tinkančius ir patinkančius sveikus produktus, pvz., avokadą, kuris tinka beveik kiekviename derinyje su kitais produktais.

Moteris pasidalijo ir patarimais, kaip įveikti potraukį saldumynams. „Jeigu be saldumynų kentėti negalite, blogąjį cukrų keiskite geru – vietoj šokoladuko suvalgykite datulę ar bananą. O jeigu kentėti be saldumynų dar galite, saldžius užkandžius keiskite visiškai nesaldžiais“, – pataria U. Katelynienė.

Kadangi, U. Katelynienė atkreipia dėmesį, kad avokadas – visur derantis ir itin naudingas vaisius, pateikiame energijos ir daug baltymų suteiksiančio patiekalo receptą:

„Sočių laivų mūšis“

1 didelio avokado
150 g grūdėtos varškės
1 nedidelio agurko
šlakelio citrinos sulčių
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
2 didelių baziliko arba špinatų lapelių (nebūtina)

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu išskobkite minkštimą.
2. Varškę nukoškite ir sumaišykite su avokado minkštimu.
3. Smulkiais kubeliais supjaustykite agurką ir sumaišykite su grūdėta varške.
4. Pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais ir paruoštu įdaru pripildykite avokado laivelius.
5. Baziliko arba špinatų lapelius perverkite smeigtukais ir turėsite bures laiveliams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)