Motociklą „Honda CBR1000RR", prie kurio buvo pritvirtintas itališko valstybinio numerio ženklas, vairavo 22 metų jaunuolis, kuris paaiškino, kad dokumentus pamiršo namie. Patikrinus vairuotojo duomenis, paaiškėjo, kad jaunas vyras neturi teisės vairuoti nei motociklus, nei kitas transporto priemones - ši teisė iš gerai policijai žinomo vyro buvo atimta prieš pusmetį už tai, kad šis nepakluso uniformuoto pareigūno reikalavimui sustabdyti automobilį ir bėgo nuo policijos. Įtarimą sukėlė ir valstybinio numerio ženklo lentelė - atidžiau patikrinus, pareigūnai nustatė, kad ši lentelė yra netikra.

Netrukus pareigūnai sustabdė ir patikrino dar vieną galingą motociklą - „Kawasaki ZX-10", jį vairavo 30-metis Anykščių gyventojas. Teisės vairuoti motociklus vyras neturėjo. Prie motociklo buvo pritvirtinta Jungtinės Karalystės valstybinio numerio ženklo lentelė, tačiau jokių dokumentų vairuotojas nepateikė. Patikrinus, paaiškėjo, kad šis valstybinis numeris priklauso kitam, „Yamaha" markės motociklui. Negana to, sustabdyto „Kawasaki ZX-10" nepavyko identifikuoti, nes motociklo rėmo identifikacijos numeriai buvo nutrinti, tai dažnai padaroma, siekiant nuslėpti transporto priemonės vagystę. Policijai gerai žinomas, ne kartą už administracinius teisės pažeidimus baustas 30-metis, vairavęs motociklą, paaiškino, kad pirko šią transporto priemonę iš nepažįstamo asmens, o jokių dokumentų iš pardavėjo negavo. Vairuotojas kartu su įtarimą sukėlusiu galimai vogtu motociklu buvo pristatyti į policijos komisariatą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnams reido Vilniuje metu įkliuvo gerai policijai žinomas, tačiau iš baudų nepasimokantis jaunas vyras. Ąžuolyno gatvėje pareigūnų dėmesį patraukė „Fiat Marea" automobilis, jį sustabdžius ir patikrinus, pareigūnai nustebo - 28 m. vairuotojas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo baustas net 56 kartus, o rugpjūčio mėnesį ir šiam mėnesiui prasidėjus, vyras į policijos akiratį patekdavo dažnai. Kelis kartus baustam už vairavimą neblaiviam, daug kartų viršijusiam leistiną greitį vyrui kone kasdien buvo surašomi protokolai už vairavimą neturint teisės vairuoti.

Savaitgalio reidų metu Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai patikrino apie 900 transporto priemonių ir nustatė 19 alkoholį vartojusių vairuotojų, 9 asmenis, kurie vairavo, neturėdami tam teisės. Šalies keliuose šeštadienį ir sekmadienį policija nustatė 84 neblaivius vairuotojus, tarp kurių 16 asmenų vairavo neblaivūs, neturėdami teisės vairuoti, o 11 asmenų nepasimokė iš anksčiau paskirtų nuobaudų už vairavimą apsvaigus ir neturint teisės vairuoti, ir savaitgalį buvo sustabdyti pakartotinai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per tris vasaros mėnesius, šalies keliuose įvyko 117 eismo įvykių, kuriuose dalyvavo motociklus vairuojantys asmenys. Šiuose įvykiuose žuvo 4 žmonės, 123 žmonės buvo sužeisti. Birželio-rugpjūčio mėnesiais įvyko 18 eismo įvykių dalyvaujant teisės vairuoti neturintiems motociklininkams, šiuose įvykiuose žuvo 3 žmonės, 20 žmonių buvo sužeista.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad specialios policinės eismo dalyvių kontrolės priemonės bus vykdomos ir ateityje, įvairiuose šalies kelių ruožuose, stabdant kaip pavienes transporto priemones, taip ir kelias vienu metu. Tokių priemonių metu eismas gali būti sulėtintas, taip pat gali susidaryti trumpalaikės eismo spūstys. Atsiprašome vairuotojų ir kitų eismo dalyvių už galimai spūstyse praleistą laiką, tačiau atkreipiame dėmesį, kad saugaus eismo užtikrinimo prevencinės ir kontrolės priemonės - vienas iš būdų vykdyti asmenų, keliančių grėsmę eismo saugumui, kontrolę ir viena iš galimybių visuomenei jaustis saugiai Lietuvos keliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)