Neblaivūs vairuotojai pateko į 4 eismo įvykius

Kaip informuoja pareigūnai, žuvo 2 eismo dalyviai: nepilnametis automobilio keleivis ir 50 metų pėsčiasis.

Per savaitę įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojai – 32, ir keleiviai – 27, taip pat buvo sužeista 18 pėsčiųjų. Eismo įvykiuose sužeista 16 nepilnamečių – 5 pėstieji, 5 keleiviai, 3 nepilnamečiai, vairavę dviračius. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 4 įvykiuose: juose sužeisti 5 žmonės.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 19 daugiau.

Per savaitę (rugpjūčio 26-rugsėjo 2 d.) šalies keliuose užfiksuoti 3 997 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 147 neblaivūs automobilių vairuotojai, 50 asmenų, kurie automobilius vairavo neblaivūs ir kurie, neturėdami teisės vairuoti, 19 tokių asmenų šį pažeidimą padarė pakartotinai. Taip pat pareigūnai nustatė 196 neblaivius dviračių vairuotojus. Per savaitę šalyje nustatyti 640 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų - tai 100 atvejų mažiau nei praėjusią savaitę, pareigūnai nustatė 189 atvejų, kuomet leistinas greitis buvo viršytas daugiau nei 50 km/val, Praėjusią savaitę tokių buvo kone dvigubai daugiau – 34 atvejai.

Šiais metais (iki rugsėjo 2 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 115 žmonių, t. y. 23 (arba 16,67 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Šeštadienis nesėkmingas dviratininkui ir mopedo vairuotojui

Šeštadienį, rugpjūčio 27 dieną, Vilniuje, Kalvarijų g., netoli Šv. Juozapo kunigų seminarijos, taksi automobilis partrenkė dviratininką. Sužeistas dviračio vairuotojas išvežtas medikų. Jam, policijos duomenimis, apie 40 metų.

Tą pačią dieną Šiauliuose blaivaus vyriškio vairuojamas automobilis „Audi 100“ susidūrė su 17-mečio vairuojamu mopedu. Apie 18:20 val. blaivus vyras, gim. 1952 m., sankryžoje vairuodamas automobilį „Audi 100“, įvažiavo į sankryžą ir nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio mopedo „Honda“, vairuojamo vaikino, gim. 1999 m., ir jį kliudė. Eismo įvykio metu nukentėjo mopedo vairuotojas.

Sekmadienį pasipylė avarijos

Sekmadienį Lietuvoje pasipylė avarijos ir susidarė spūstys. Sekmadienio vakarą maždaug 19 val. Vilniaus r., Riešės sen., susidūrė 4 automobiliai. Avarijos metu sužalota moteris bei susidarė spūstis Molėtų plente. Vilniaus r., Riešės sen., ties Nemenčinėlės kaimu susidūrė automobiliai „Mercedes-Benz“, „Opel“, „Renault“, ir „Citroen“. Sužalota „Mercedes-Benz“ vairuotoja, ji išvežta į ligoninę. Dėl eismo įvykio susidarė spūstis Molėtų plente, maždaug 20 km iki Vilniaus.
Spūstis

Avarijų buvo ir pačiame Vilniaus mieste, Geležinio Vilko gatvėje. Dėl šios avarijos taip pat susidarė didelė spūstis. Kaip paaiškino policija, „Opel“ markės taksi automobilis susidūrė su Vokietijos piliečio automobiliu. Tai techninis eismo įvykis, kurio metu žmonės nenukentėjo.

Eismo įvykių neišvengė ir kauniečiai. Kelyje iš Klaipėdos į Kauną, maždaug ties Babtais, įvyko trys avarijos, kuriose susidūrė po tris automobilius. Kaip tvirtino Kauno AVPK, avarijos nėra labai sudėtingos ir komplikuotos: sužeistų nėra, tačiau susidarė ilgos transporto spūstys.

Baisesni avarijos padariniai užfiksuoti Kėdainiuose. Sekmadienio vakarą Kėdainių r. prie Šėtos susidūrė du automobiliai. Avarijos metu sužaloti 5 žmonės, 3 iš jų - vaikai. Vienas vaikas - 10-ies berniukas - žuvo. Apie nelaimę policija gavo pranešimą 18.02, o avarija kelio Kėdainiai-Šėta-Ukmergė 7-ame kilometre įvyko 17.57 val. Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai ir 4 medikų brigados. Susidūrus automobiliams „VW Passat“, kurį vairavo S. A. (gimęs 1948 m.), ir „Ford Fusion“, vairuojamas I. G. (gimusi 1979 m.), buvo sužeisti penki žmonės, trys iš jų – vaikai: ketverių, dešimties ir trylikos metų. Vienas jų žuvo – tai dešimties metų berniukas. Mergaitės išvežtos į ligoninę. Vaikus iš automobilio „Ford“ iškėlė ugniagesiai-gelbėtojai. Taip pat avarijoje nukentėjo ir abu vairuotojai - moteris bei vyras. „VW Passat“ vairuotojas išvežtas į Kauno ligoninę.

Įvažiavo į stotelę, nes kalbėjo telefonu

Nelaimės keliuose tęsėsi ir pirmadienį. Rytą per 10 min. Vilniaus policijai pranešta apie tris eismo įvykius, kurių metu sužaloti žmonės. 6.52 val. Birbynių g. 4, Vilniuje, žmogui per koją pervažiavo automobilis „VW Passat“. Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. 6.58 val. Ukmergės g. 284, Vilniuje, susidūrė du automobiliai „Opel“ ir VW. Nukentėjo „Opel“ keleivė - 36 metų moterį greitoji pagalba išvežė į ligoninę. 7.02 val. Trakų r., Aukštadvario sen., Petrašiškių kaime, automobilis „Volvo“ partrenkė vyrą. Sąmonės nepraradęs vyras išvežtas į ligoninę.

Klaipėdoje Egidijus K., gim. 1984 m., turintis 11 metų vairavimo stažą, nesuvaldė 11 metų „BMW 320“: nulėkė nuo kelio, sudaužė autobusų stotelės paviljoną, išvartė muitinės sandėlių tvoras, nukirto priešgaisrinio šulinio dangtį ir atsitrenkė į dvi stovinčias puspriekabes. Avarija įvyko magistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Klaipėdos r., netoli Dauparų. Į avarijos vietą buvo iškviesti medikai, ugniagesiai-gelbėtojai, policijos pareigūnai. Vyras per avariją nenukentėjo. Jis buvo blaivus. Iš pradžių aiškino, kad važiuojant pirma magistralės eismo juosta jis paspaudė greičio pedalą, tuo metu mašiną pagavo vėjo gūsis ir ji tapo nevaldoma. Pamatęs, kad vėjo gūsio versija pareigūnų neįtikino, vairuotojas paaiškino, kad užsiplepėjo telefonu, o tada ir įvyko avarija. Įvykį tiria Klaipėdos kelių policijos pareigūnai.

Savaitės pabaigoje – narkotikų medžioklė

Trečiadienio popietę į vieną judriausių sostinės sankryžų iškviesti policijos pareigūnai ir medikai – pranešta, kad per avariją nukentėjo žmogus. Netrukus po eismo įvykio ėmė formuotis spūstys. Policijos pareigūnų duomenimis, pranešimas apie avariją gautas 12.55 val. Skambinęs pagalbos žmogus nurodė, kad avarija įvyko Saltoniškių sankryžoje, netoli Edukologijos universiteto žiedo. Atvykę policijos pareigūnai rado į eismo įvykį patekusius automobilius, susidūrusius Geležinio vilko gatvėje. Pirminiais duomenimis, susidūrė keturi automobiliai: „Porsche“, „Renault“ ir du „Volkswagen“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)