Tačiau stiprėjančios abejonės dėl to, ar naftos gamintojams pavyks susitarti dėl gavybos įšaldymo per rugsėjį vyksiantį susitikimą, tebedaro spaudimą naftos kainoms, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

JAV dolerio vertė tolsta nuo pirmadienį pasiekto piko, nes investuotojai laukia duomenų apie užimtumą JAV, kurie, pasak JAV federalinio atsargų banko pirmininkės pavaduotojo Stanley Fischerio, bus svarbus veiksnys sprendimui dėl palūkanų normų didinimo.

Stipresnis JAV doleris brangina žaliavines prekes, išreikštas JAV valiuta, kitų valiutų turėtojams, dėl to paprastai jaučiamas neigiamas spaudimas naftos kainoms. Vis dėlto rinkoje neslūgsta abejonės, ar derybos dėl Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) šalių gavybos įšaldymo bus sėkmingos, ir toks netikrumas tebedaro spaudimą naftos kainoms.

Antradienį rytinėje prekyboje „Brent“ rūšies naftos kaina ūgtelėjo 0,26 proc. ir siekė 49,39 JAV dolerio už barelį. JAV naftos WTI ateities sandorių kaina padidėjo 0,34 proc. ir siekė 47,14 JAV dolerio už barelį.

Saudo Arabijos energetikos ministras Khalidas Al-Falihas „Reuters“ žurnalistams praėjusią savaitę sakė nemanantis, kad intervencijos naftos rinkoje yra būtinos, nes „rinka juda teisinga kryptimi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)