„Neišsiskleidė flapsai. Nėjo sumažinti greičio. Sukom ratus virš Vilniaus, o tada brace position – galvytė ant kelių“, – rašė moteris.

Moteris patirtas emocijas kiek vėliau aprašė dar išsamiau. Ji rašė, kad ją nustebino įgulos elgesys. „Visada įsivaizdavau, kad, kaip filmuose, crew (įgula) išlieka rami, bet taip nebuvo“, - ji dėstė, kad palydovė buvo pastėrusi, drebėjo, jos balsas užsikirtinėjo, o paskutinę akimirką ji šaukė nuleisti galvas ir tai išsigandusių keleivių tikrai nenuramino.

Tačiau žmonės buvo nors ir labai išsigandę, bet ramūs, klykė tik vienas mažas vaikelis. Moteris džiaugėsi, kad galvas liepė nuleisti likus geroms trims minutėms iki tol, kol lėktuvas pasiekė žemę, nes taip buvo apribota galimybė stebėti situaciją pro langą. „Geriau, kai nematai, kaip artėja žemė“, - rašė ji ir pridūrė, kad po patirtų įspūdžių sunku atsigauti. - Vis pagalvodavau, kad kada nors gali taip būti, bet šiandien pirmą kartą atėmė kvapą ir kojos drebėjo kaip šokant.“

DELFI feisbuko paskyroje skaitytojas Vilius Kaluina pakomentavo matęs lėktuvą skrendant virš Vilniaus ir įspūdis buvo gąsdinantis: „Teko stebėti tą lėktuvą Žirmūnuose virš „Hyper Rimi“ apie 18.30 val., atrodė, kad jis leisis ant važiuojamosios dalies.“

DELFI išsiaiškino, kad penktadienio vakarą Vilniaus oro uoste avariniu būdu leidosi Lenkijos oro linijų bendrovės LOT lėktuvas „Bombardier Dash 8“, skridęs maršrutu Varšuva-Vilnius.

Vilniuje leistis jis turėjo 18.20 val., bet nusileido tik 18.55 val. Gerą pusvalandį jis skraidė virš sostinės, nes nepavyko išskleisti užsparnių (leidžiantis jie sulėtina orlaivio greitį). Galų gale lakūnai deklaravo avarinį nusileidimą. Nors ir per dideliu greičiu, lėktuvas buvo sėkmingai nutupdytas, niekas nenukentėjo.

Dvimotoriai lėktuvai „Bombardier Dash 8“ gaminami Kanadoje, šiame modelyje – 78 vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)