Jums reikės:

9 lazanijos lakštų
700 g cukinijų
1 svogūno
1 šaukšto aliejaus
2 česnako galvučių
250 g rikotos
50 g tarkuoto sūrio
350 g makaronų padažo

Kaip paruošti:

Susmulkintus svogūnus pakepinkite keletą minučių, tada suberkite stambiai sutarkuotą cukiniją.

Kepkite, kol suminkštės, bet liks trašku.

Sumaišykite rikotą ir tarkuotą sūrį. 2 trečdalius sūrio krėskite į keptuvę ir išmaišykite. Šiek tiek galite pagardinti druska ir pipirais.

Lazanijos lakštus virkite 5 min. ir iškart dėkite į šaltą vandenį su trupučiu aliejaus, kad nesuliptų.

Pakaitinkite pomidorų padažą. Į formą dėkite lazanijos lakštus, pusę cukinijos masės, uždenkite lazanijos lakštais ir užtepkite puse pomidorų padažo. Taip paruoškite ir kitus sluoksnius. Paskutinis turi būti lazanijos lakštas. Užbarstykite likusį sūrio mišinį.

Kepkite 220 °C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min, kol lakštai suminkštės ir lazanija pagels.