Rusai į stadioną įžengė iškart po Šiaurės Korėjos, Rumunijos ir Ruandos – 159-a.

Rusams pasirodžius stadione su 40-mečiu tinklininku Sergejumi Tetiuchinu, nešusiu šalies vėliavą, priešakyje, jie buvo sutikti ne itin šiltai ir audringai, bet ir be kurtinančio švilpimo. Trumpi švilptelėjimai nuaidėjo tik kur ne kur.

Taigi žiūrovai ir kitų šalių atletai neparodė savo nepasitenkinimo, kad itin plačiu mastu sukčiavusios valstybės atletai išsisuko palyginti lengvai.

Rusijos žiniasklaidos kanalai ir paprasti šios šalies sporto gerbėjai džiūgavo dėl to ir netgi teigė, kad rusams tribūnos plojo.

Iš viso Rio startuos net 277-i rusų sportininkai iš 389-ių olimpinius bilietus iškovojusių (tai daugiau nei 70 procentų – DELFI). Jie į oficialų olimpiečių sąrašą pateko nepaisant to, kad Pasaulinio Antidopingo Agentūra (WADA) ragino iš Rio žaidynių pašalinti apskritai visą rinktinę.

Viena paskutiniųjų į olimpinį traukinį įšoko 24-erių metų Rusijos plaukimo žvaigždė Julija Jefimova, kuri laimėjo bylą Tarptautiniame sporto arbitražo teisme (CAS) ir IOC buvo priverstas pakeisti savo sprendimą neleisti jai dalyvauti žaidynėse. J. Jefimova jau savaitgalį mes iššūkį 19-metei lietuvei Rūtai Meilutytei.

Didžiausias rusų nuostolis – lengvosios (diskvalifikuoti 67-i iš 68-ių) ir sunkiosios atletikos (pašalinti visi 10) atstovai.

Dabartinė Rusijos delegacija – mažiausia nuo 1912 metų, kai tuometė Rusijos imperija pasiuntė į Stokholmo olimpiadą 159 atletus.

Jos dalyvavimo Rio klausimas buvo pakibęs ant plauko, kai WADA ataskaitoje padaryta išvada, kad Rusijos sporto ministerija ir Federalinės saugumo tarnyba (FSB) vykdė dopingo vartojimo programą. Šis paviešinimas sukėlė viena didžiausių dopingo skandalų per olimpinio judėjimo istoriją.

Beje, Rio žaidynėse šiemet iš viso bus atlikta daugiau nei 5 tūkstančiai dopingo testų: 4500 – šlapimo ir 1000 – kraujo. Jie tyrimams bus saugomi net 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)