Anot Seimo vadovės, subalansuotas biudžetas yra siekiamybė, tačiau, planuojant pajamas ir išlaidas, būtina atsižvelgti į Lietuvos žmonių socialinę padėtį.

„Negalime jų palikti nedidindami socialinių išmokų, pensijų ir atlyginimų“, – „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo L. Graužinienė.

„Manau, kad biudžetas turbūt išliks deficitinis, tik jis bus tuose rėmuose, kuriuos numato fiskalinės drausmės įstatymas“, – pridūrė Seimo Pirmininkė.

Finansų ministrė Rasa Budbergytė pabrėžia, kad 2017 m. bus siekiama subalansuoto biudžeto, o biudžeto projekte didžiausias dėmesys skiriamas socialinei sričiai ir krašto apsaugos finansavimui.

Šiemet suplanuotas biudžeto deficitas siekia 640 mln. eurų.

Gyventojų požiūrį į demokratiją formuoja neigiama informacija

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad neigiamos informacijos perteklius viešojoje erdvėje nepalankiai veikia žmonių požiūrį į demokratijos veikimą šalyje.

„Baltijos tyrimų“ bendrovės liepos pradžioje atlikta apklausa atskleidė, kad demokratijos veikimu šalyje nepatenkinti 50 proc. respondentų, priešingos nuomonės laikosi 43 proc.

„Galbūt mes kai kurie primiršome, galbūt jaunoji karta nelabai įsivaizduoja, kaip gyventi ne demokratinėje valstybėje“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkės teigimu, prie tokios nuomonės formavimo nemaža dalimi prisideda ir politikų bei žiniasklaidos skleidžiama neigiama informacija.

„Visada, kuomet rodoma neigiama pusė, susiformuoja nuomonė, kad aplink mus yra vien tik blogis“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė.

„Šiuo atveju reikia imti pavyzdį iš estų: jie visada pasakys apie vieną ar kitą įvykį daugiau gero negu iš tiesų galbūt įvyko. Jie moka daug daugiau pasigirti negu padaro ir taip jie formuoja pozityvią nuomonę ir žmonių, ir aplinkos, ir investicinės aplinkos“, – teigė L. Graužinienė.

Įtarimai V. Gapšiui netrukdo eiti rinkimų štabo vadovo pareigas

Loreta Graužinienė teigia, kad partijos kolegai Vytautui Gapšiui pareikšti įtarimai kyšio ėmimu netrukdys jam eiti partijos rinkimų štabo vadovo pareigų, nes šis darbas yra organizacinio pobūdžio.

Pasak parlamento vadovės, Darbo partijos taryboje nebuvo keliamas štabo vadovo pakeitimo klausimas.

„Rinkimų metu štabo vadovo darbas tikrai yra organizacinis, todėl reikia to žmogaus, kuris gerai pažįsta (regioninius partijos. – ELTA) skyrius“, – „Žinių radijui“ sakė L. Graužinienė.

V. Gapšys šią savaitę atsisakė Seimo nario mandato, jo, kaip parlamentaro, įgaliojimai, taip pat ir teisinė neliečiamybė nutrūks rugpjūčio 8 d. Teisėsauga įtaria politiką paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Politikas jam metamus kaltinimus neigia.

„Tai visiškai netrukdo eiti į rinkimus ir kaip tik dabar V. Gapšys turės daugiau laiko užsiimti organizaciniais rinkimų reikalai“, – teigė L. Graužinienė.