„Aišku tik tai, kad Didžioji Britanija turėtų greičiau pradėti derybas su ES. Jei artimiausiu metu jau prasidėtų derybos, prognozuojama, kad mūsų ekonomikai poveikis būtų maždaug 0,5 proc. nuo BVP. (...). Gali būti iki 0,8 proc. Savaime suprantama, kad poveikis nemažas. Mūsų kompanijos, kurios eksportuoja į Didžiąją Britaniją, nukritus svarui, skaičiuoja, ar dar įmanoma eksportuoti. [...] Tai labai svarbus aspektas“, - interviu LRT radijui teigė premjeras.

A. Butkevičius vylėsi, kad ekonominiai, politiniai santykiai su D. Britanija išliks normalūs.
„Kitas mums labai svarbus dalykas – kai kurios tarptautinės organizacijos, užsienio investuotojai, dirbantys Didžiojoje Britanijoje, dabar yra kryžkelėje – likti ar nelikti Didžiojoje Britanijoje.

Remdamasis užsienio televizijomis, galiu pasakyti, kad specialistai, atsakingi už rinkodarą, jau pradėjo analizuoti kitas rinkas ir žiūrėti, [...] kokią šalį pasirinkti. Čia Lietuva turi suvaidinti didžiulį vaidmenį. Su ambasadore, reziduojančia Didžiojoje Britanijoje, apie tai vyko pokalbis. Negalima delsti. Turime žinoti, kas ten darosi, ir bandyti tas kompanijas patraukti“, - tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)