Reikės:

650 g vištos krūtinėlės,
180 g varškės,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
maltų pipirų,
vištienos prieskonių pagal skonį,
80-100 g sūdyto kambario temperatūros sviesto,
petražolių ir krapų.

Miltų, maltų džiūvėsėlių ir 2 kiaušinių kotletų apvoliojimui.
Aliejaus kepimui.

Pirmiausia pasiruošti sviestą, į jį įmaišyti smulkintų krapų ir petražolių, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.

Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, įdėti varškės, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės.

Drėgnomis rankomis imti mėsos masės, delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakti kiaušinius su ~80-100 ml šalto vandens, kitame berti kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų. Suformuotus kotletukus po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

Aš voliojau du kartus kiaušinio plakinyje ir du kartus džiuvėsėliuose, o miltuose tik kartą. Apvoliojus pataisykite formą, kad būtų panašu į cepelinus ir gerai priliptų džiuvėsėliai.

Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti.

Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kotletukus. Vis vartant iš visų pusių kepti, kol gražiai apskrus ir paruduos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)