Sostinėje tatuiruočių salonų itin daug, o ir klientų, anot specifinį verslą įkūrusių profesionalų, tikrai netrūksta. Vilniaus centre palyginti neseniai duris atvėrusio tatuiruočių salono „Positive Tattoo” įkūrėjas Dovydas Klimavičius tikina, kad vis daugiau žmonių suvokia tatuiruotes kaip individualaus meno rūšį.

„Vien tik grožio nepakanka. Visada savo klientams sakau, kad turi būti ir prasmė. Tatuiruotė yra daroma atitinkamą gyvenimo etapą dažniausiai – arba ruošiantis dideliems pokyčiams, arba jau praėjus jiems. Būtent tai žmogus nori užfiksuoti ne tik atmintyje, bet ir ant savo kūno”, – DELFI sakė kūno piešinių meistras.

Kaip daromos tatuiruotės žiūrėkite DELFI reportaže:

Vis dėlto menininkas pritaria minčiai, kad pamačius tatuiruotę, dažniausiai galima pasakyti kelintais metais ji daryta. „Kūno puošyboje taip pat vyrauja mados ir labai ryškios tendencijos. Vis dėlto kiekvienas profesionalus tatuiruočių meistras stengiasi vengti to laikotarpio madų ir sukurti klientui individualų kūrinį”, – sakė D. Klimavičius. Anot meistro, šiandieną itin populiarūs smulkūs simboliai – trikampiai, apskritimai, linijos, paukščiai, plunksnos.

Nevertėtų pamiršti ir tatuiruotes gaubiančių mitų. Vienas tokių – tatuiruočių menas yra neatsiejamas nuo vakarėlių. Juk ne kartą esate girdėję istoriją, kuomet po audringo vakarėlio jaunuoliai atsikelia su keistais piešiniais ant kūno. Specialisto teigimu, save gerbiantis meistras niekada nedarytų tatuiruotės apsvaigusiam klientui, nes tai gali turėti ne tik moralinių, bet net ir fizinių pasekmių.

Nuo alkoholio apsvaigęs žmogus tatuiruotės darymo metu kraujuoja, o tai, higienos reikalavimų nesilaikančiame salone, gali baigtis net kraujo užkrėtimu. Anot D. Klimavičiaus, apskritai darant tatuiruotę kraujo neturėtų būti. Jeigu kraujas vis tik pasirodo, tai gali reikšti netvarkingą tatuiruočių meistro įrangą.

Dar vienas su tatuiruotėmis susijęs mitas – mylimųjų vardai. Nors pasaulyje ir Holivudo filmuose įsimylėjėliai itin dažnai vienas kito vardus guldo ant savo kūno, Lietuvoje tokių beveik nėra. „Šiaip mylimosios vardo tatuiruoti nepatarčiau ir tai daryčiau tik išimtinais atvejais. Tarkime, jeigu žmogus nežino, kokio piešinio ant savo kūno nori ir sugalvoja tik mylimosios vardą, tai yra iš tiesų liūdna, neįdomu ir reikėtų jį atkalbėti”, – teigė tatuiruočių meistras.

Tatuiruočių kaina priklauso nuo norimo piešinio dydžio ir sudėtingumo. Dažniausiai piešinio darymas trunka sesijomis po 3 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (440)