Nemokamas renginys moterims ‪#‎RaskLaikoSau ‬‬birželio 30 d. vyko Vilniuje, mokykloje „Art of Beauty“. Renginio moderatorė Neila Ramoškienė, žurnalo „Mamos žurnalas“ vyriausioji redaktorė, paskaitas pradėjo istorija apie vieną iš savo leidinio herojų, keturių mažamečių vaikų mamą, kuri juos augina viena. Neila pasakojo klaususi šios moters, ar ji randa laiko sau, kai daug jo reikalauja vaikai ir kiti rūpesčiai. Keturių mažų vaikų mama atsakė, jog, žinoma, randa, – bent kas dvi-tris savaites būtinai nueina pasidaryti manikiūro. Po šios istorijos moterys susimąstė, ar pačios randa laiko bent jau manikiūrui?‬‬‬‬‬

Moterys klausėsi psichologės Svetlanos Volujevič paskaitos „Kaip atrasti laiko sau“, gilinosi, kodėl tai svarbu, ieškojo atsakymų, kam skiriame savo laiką ir kodėl atidėliojame laiką sau. Lektorė paaiškino, kodėl svarbu suprasti savo norus ir poreikius ir pateikė būdus, kaip atrasti valandėlę sau. Psichologė uždavė ir daugiau klausimų, kurie skatino moteris susimąstyti. Pavyzdžiui, save kritikuoti esame linkusios visos, tačiau ar dažnai save pagiriame? Žinome, ko iš mūsų nori aplinkiniai, bet ar žinome, ko norime iš savęs?

Salono „Art of Beauty studio“ kosmetologė Rasa Butkevičiūtė ir „Art of Beauty“ mokyklos projektų vadovė, kosmetologė Ieva Baranauskaitė pasakojo moterims apie kasdienę odos priežiūrą pagal odos tipą. Lektorės aptarė aktyvius ingredientus kosmetikoje ir patarė, į ką atkreipti dėmesį, kaip naudoti įvairias kosmetikos priemones. Aktualu buvo išgirsti apie saulės žalą bei tinkamą apsaugą odai. Kosmetologės ragino moteris skirti laiko savo odos priežiūrai ir apsaugoti ją nuo varginančių aplinkos veiksnių.

Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dizaino katedros vedėja Silvija Grušienė pristatė moterims, kaip šukuosena sukuria įvaizdį. Lektorė, remdamasi žinomų žmonių pavyzdžiais, papasakojo, kaip šukuosenos forma, spalva ir faktūra lemia įvaizdį. S. Grušienė pabrėžė, jog pagrindiniai įvaizdžio elementai yra žmogaus elgesys ir jausena. Jeigu moteris pasitiki savimi – gali įsikūnyti į bet kokią rolę ir atrodyti puikiai.

Anot renginyje dalyvavusios Lygių galimybių plėtros centro ekspertės, socialdemokratės Margaritos Jankauskaitės, reikia laiko grįžti į save, įsiklausyti, ko tu nori, kas tau svarbu, nes bėgant laikui poreikiai keičiasi. „Reikalingas balansas tarp visuomeninės veiklos ir laiko sau, nes ateina toks metas, kai tu iš savęs kaip iš ąsočio pili energiją, idėjas, darbus ir staiga pajunti, kad ąsotis tuščias. Tai yra signalas, kad būtina kažką įdėti į save. Tai gali būti žinios, poilsis, malonus užsiėmimas, bendravimas su žmonėmis,“ – sakė M. Jankauskaitė.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos Užs. Nr. 2016-DJ-04/1