Toliau aiškinantis pažeidimo aplinkybes nustatyta, kad įmonė, vykdžiusi pastato apšiltinimo darbus, susidariusias atliekas perdavė išvežti asmenims, neturintiems teisės surinkti ir vežti tokias atliekas. Dėl to šios atliekos nebuvo priduotos atliekų tvarkytojams, o atsidūrė gamtoje.

Už atliekų perdavimą asmenims, neturintiems teisė surinkti ir vežti atliekas, atsakingam įmonės vadovui surašytas administracinių teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 51(3) str. 13 d. Jam gresia bauda nuo 289 iki 868 Eur. Įmonė nevietoje išmestas atliekas surinko ir pridavė teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Aplinkosaugininkai atkreipia visų statybos proceso dalyvių dėmesį į tai, kad pagal Statybinių atliekų tvarkymo taisyklių 7 punktą visos statybinės atliekos statybvietėje turi būti išrūšiuotos ir pagal sutartis priduotos tokias atliekas tvarkančioms įmonėms. Baigus statybas ir pripažįstant statinį tinkamu naudoti, komisijai turės būti pateikti dokumentai, įrodantys kad statybinės atliekos priduotos atliekų tvarkytojams.

Asmenų, pastebėjusių aplinkos teršimo faktą atliekomis, prašoma nedelsiant apie tai informuoti tel. 112.