Į šventę JAV ambasadorės Lietuvoje Deborah McCarthy kvietimu rinkosi garbūs svečiai: diplomatai, politikai, verslininkai, žiniasklaidos grupių vadovai, visuomenės veikėjai, ambasados draugai bei partneriai.

Tarp susirinkusiųjų buvo galima išvysti premjerą Algirdą Butkevičių su žmona Janina, Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelį Zingerį, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinį direktorių Gintautą Kėvišą, krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką, vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską, naująją finansų ministrę Rasą Budbergytę bei daugelį kitų.

Tradiciškai, šventė prasidėjo JAV karinių vėliavų pagerbimo ceremonija – jas įnešė JAV karinio jūrų laivyno pėstininkai.

Netrukus grupė „Ditties“ sugiedojo Jungtinių Valstijų bei Lietuvos himnus. Ypatingą dovaną renginio svečiams pateikė ir unikalusis Lietuvos atlikėjas Martynas Levickis.

Sveikinimo žodį tarė ir D. McCarthy. Šių metų JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas Lietuvoje ambasadorei yra paskutinis – netrukus ji baigs savo kadenciją.

„Buvau čia daugiau nei trejus metus. Nepasakosiu visų tų metų istorijos – bet tai buvo įspūdinga kelionė. Mūsų santykiai ir vienybė dabar stipresni nei kada nors anksčiau“ , – apie JAV ir Lietuvos santykius sakė D. McCarthy.

Primename, kad JAV nepriklausomybės diena pasaulyje yra švenčiama liepos 4-ąją. Nepriklausomybės diena yra federalinė JAV šventė. Jos metu paminimas 1776-ųjų liepos 4-osios Nepriklausomybės deklaracijos priėmimas. Mūsų šalyje ši šventė minima jau 26 metus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (415)