Jei Jungtinė Karalystė vis tik išstos iš ES, pasiims ir Šiaurės Airiją, kurioje filmuojamas HBO serialas „Sostų karai“, rašo independent.co.uk.

Filmo kūrimas labai brangus, dalis jo kūrimų lėšų gaunama iš Europos regionų plėtros fondo, kurio paskirtis – skatinti ekonomikos gerėjimą Europos Sąjungoje (kasmet filmuojat „Sostų karus“ sukuriama tūkstančiai darbo vietų Airijoje, Ispanijoje).

Koks būtų serialo likimas, sumažėjus finansavimui? Be to, JK pasitraukus iš ES, kiltų grėsmė ir užsienietiškų TV laidų ir filmų produkcijai.

JAV G. Marshalo fondo biuro Briuselyje vadovo Peterio Chase‘o paklausė, ar JK pasitraukus iš ES, kilų grėsmė „Sostų karų“ ir kitų serialų kūrimui, jis atsakė: „Be abejonės. Gali kilti sunkumų JAV kino studijoms, kurios nori filmuoti JK. Yra ES programų, kurios skiria finansavimą. Jei JK nebepriklausys ES, nebeliks ir paramos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)