Tad ar iš tiesų šventės neįmanomos be kalno maisto, ypač dabar, kai taip madinga kalbėti apie taupymą ir išaugusias kainas, klausiama prekybos miestelio „Urmas“ išplatintame pranešime spaudai.

Vešųjų ryšių įmonės „Promoservice“ komanda, rašoma pranešime, išsikėlė esą sunkiai įmanomą uždavinį – ar įmanoma penkių žmonių kompanijai būtų smagiai praleisti tradicinį Joninių vakarą nepersivalgant, bet ir ne badmiriaujant?

„Nusprendėme dviračio neišradinėti, bet pasirinkti tai, ką šiai šventei jau daugelį metų mėgsta rinktis lietuviai – ant žarijų keptus šašlykus, tradicinius garnyrus, padažą, gėrimą ir desertą“, – rašoma pranešime.

Pasak dietologų, 200 g mėsos visiškai pakanka vienam žmogui kartą pavalgyti, tad penkiems žmonėms eksperimento dalyviai teigia pirkę kilogramą kiaulienos mentės be odos ir kaulo už 2,80 Eur. Garnyrui – 500 g ryžių virimo pakeliuose už 1 Eur ir po kilogramą pomidorų (1 Eur) bei agurkų (0,7 Eur), kuriuos sumanė pagardinti krapais (100 g – 0,35 Eur).

„Koks gi šašlykas be tradicinio pomidorų padažo? Imame indelį už 0,9 Eur. Atsigaivinimui – 1,5 l gazuoto mineralinio vandens (0,39 Eur)“, – kainas vardija eksperimento dalyviai.

Desertui jie nutarė pirkti braškių, už kurių kilogramą esą sumokėjo 1,7 Eur, bei du kilogramus sveriantį arbūzą (1,6 Eur).

„Taigi, iš viso – vos kiek daugiau nei 10 Eur, o turime visai smagų, tradicinį, bet kartu ir vasariškai elegantišką Joninių stalą“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)