Anot Arvydo Sekmoko, sprendimas padalinti teisines išlaidas per pusę rodo, jog arbitražas iš tikrųjų nežinojo, ar „Gazprom“ padarė pažeidimų.

„Iš esmės toks sprendimas reiškia, kad mes (arbitražas - BNS) nežinome ir mes nesiimame spręsti šito klausimo, jis per daug sudėtingas“, - BNS sakė A. Sekmokas.

Anot jo, svarbu kontekstas, kuriame buvo nagrinėjama „Gazprom“ byla - Europos Komisija, pranešusi, jog „Gazprom“ piktnaudžiavo monopoline padėtimi, kol kas nesiėmė jokių sankcijų, todėl nereikia stebėtis, jog sprendimų nesiryžo priimti ir Stokholmo arbitražas.

„Jeigu Europos Komisija, kuri prieš „Google“, kitas korporacijas imasi sprendimų, o šitas sprendimas padarytas, bet jokių sankcijų netaikoma, (...) tai tikėtis, kad Stokholmo arbitražas kiš pirštus į ugnį ir trauks karštus kaštonus... Byla sudėtinga, kaip sakė ministras Masiulis.

Tai yra paprasčiausia - padalinti teisines išlaidas ir nepadaryti jokio sprendimo. Tiesą sakant, arbitražo sprendimas, sakyčiau, toks: „mes nežinome, ar pažeidimas buvo“, - teigė buvęs energetikos ministras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)