Važiuodamas greitkeliu kartu su žmona, Seanas Steele`as kelio pakraštyje pastebėjo gulinčią partrenktą stirną. Jiedu sustojo pažiūrėti, ar stirna vis dar gyva. Ji buvo stipriai sužalota ir vos kvėpavo, tačiau Seanas pamatė šį tą neįprasto - iš stirnos kyšančią mažylio kojytę.

Vyras veikė instinktyviai. Jis suprato, kad mamos stirnės išgelbėti jau nebepavyks, tačiau jos mažylis dar turėjo šansų. Vyras jau buvo turėjęs patirties priimant veršelių vadas, taigi jis tiesiog griebė peilį, prapjovė motinos stirnės pilvelį, kad galėtų ištraukti stirniuką ir nuvalė gleives, kad mažylis galėtų pirmą kartą įkvėpti.

Mažasis stirniukas buvo apvalytas, susuktas į Sean`o marškinius ir saugiai paguldytas į mašiną. Pora pirmiausia nuskubėjo ieškoti specialaus naujagimiams skirto pienuko, o tuomet nugabeno stirniuką į laukinių gyvūnų gelbėjimo organizaciją.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad stirniukas atrodo sveikas ir geria iš savo buteliuko kaip čempionas“ - rašė juo besirūpinanti organizacija. Šiuo metu elniukas aptvare turi ir likimo draugą, tik kol kas dar ne visai noriai jį prisileidžia.

LETENA.LT REKOMENDUOJA