Jau ankstyvą pavasarį visuose Europos miestuose parduotuvių vitrinos išpuošiamos madingiausiais pavasario-vasaros sezono drabužiais. Po tamsių ir šaltų žiemos mėnesių tai teikia viltį, kad gyvenimas vėl bus gražesnis.

I. Braun darbas – atskleisti naujausias mados tendencijas. Miunchene gyvenanti žurnalistė rašo straipsnius internetiniam madų žurnalui „Modepilot“. Tai vienas populiariausių internetinių mados žurnalų Vokietijoje – per mėnesį jį perskaito apie šimtas tūkstančių skaitytojų.

„Yra kelios pagrindinės ilgalaikės tendencijos. Bet yra ir ne tokių ryškių, kurias galima įžvelgti Milano ar Paryžiaus mados savaitėse demonstruojamose dizainerių kolekcijose. Jos dažnai tarpusavy susipina. Jeigu matome, kad nemažai žmonių dėvi panašius drabužius, sakome, kad tai – jau tendencija. Stambūs drabužių gamintojai dažnai čia semiasi įkvėpimo“, – aiškina I. Braun.

Viena ryškiausių vasaros sezono tendencijų – atviri pečiai.

„Pečiai – tai naujoji dekoltė. Jie bus išryškinami įvairiais būdais: didelėmis rankovėmis, raišteliais arba atvirkščiai – paliekant juos nepridengtus. Ši tendencija labai greit populiarėja, nes tai taip paprasta. Ji tinka nepriklausomai nuo dydžio. Taip galima atidengti šiek tiek odos, per daug neparodant“, – kalba mados žurnalistė.