„Užuot ėjusi į priekį, mūsų šalies ekonomika vėl trypčios vietoje. Vėl žiūrėsime į estus, kurie ir atlyginimus moka didesnius, ir darbo santykius turi modernesnius. Mes žvalgysimės jiems į nugarą“, – liūdną prognozę pateikia Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

Darbdaviams neįtinka numatomi apribojimai sutartims: terminuotų būtų iki penktadalio visų sutarčių įmonėje, o projektinių – iki dešimtadalio.

Pastarųjų esą išvis nereikėtų riboti, o terminuotų leisti sudaryti daugiau nei pusę. Tai esą leistų žmonėms daugiau užsidirbti. Be to, nereikėtų apriboti viršvalandžių, o leisti dėl to susitarti įmonės viduje. Priešingu atveju bus ribojamas uždarbis tų darbuotojų, kurie nori gauti daugiau.

„Pradėdami dirbti įmonė ir darbuotojas susitaria kaip bus, kaip jie pradės, kaip mokės, kiek bus valandų, kaip už jas apmokės. Lygiai taip pat, kaip ir punktas, kaip jei išsiskirs“, – ribojimų nereikalingumą pabrėžia „Rhenus Svoris“ generalinis direktorius Arūnas Bertašius.

Dalis Socialinių reikalų ir darbo komiteto narių sako iš verslo pusės tą patį girdėję, kai buvo įteisintas dabar galiojantis kodeksas.

Seimas per mėnesį apsvarstė daugiau nei 200 įstatymo straipsnių ir daugiau nei pusę tūkstančio pataisų joms, tad beliko balsavimas.