Dizainerė Aušra Tauginienė savo kurtame miegamajame atkreipė dėmesį į apšvietimą. Jau pirminiame variante – kambario vizualizacijose – specialistė įsivaizdavo įmantrią medinėmis dekoracijomis puoštą lempą. Šį akcentą matome ir galutiniame rezultate.

„Lempos yra ganėtinai neįprastos. Bet akcentinis arba dekorinis apšvietimas miegamajame, manau, tiesiog yra būtinas, kad būtų pasirinkimas. Tarkime, pagrindinė šviesa, dekoratyvinė šviesa. Išjungiam pagrindinę šviesą ir turim tik kažkokį nišinį apšvietimą“, – teigia interjero dizainerė A. Tauginienė.

Profesionalė konkursui kurtame miegamajame įrengė ir itin įdomią knygų lentyną. Anot dizainerės, senovinių knygų pageltę lapai idealiai tinka prie viso kambario spalvų paletės. Kalbėdama apie spalvas, dizainerė perspėja, jog būtent miegamajame jas reikia rinktis itin atsargiai.

„Jeigu norisi spalvų, galima jas naudoti, tik reikėtų jų nepadauginti. Nes kiekviena spalva turi poveikį žmogaus savijautai. Apskritai, aš labai mėgstu turkio spalvą. Tiesiog pamačiau tą tapetą ir jis man taip prigijo, ir, manau, kad jis labai gerai turėtų žiūrėtis su šviestuvais ir su visomis kitomis spalvomis“, – teigia dizainerė.

Savo įrenginėjamame miegamajame pati dizainerė pasirinko gana ryškias spalvų kombinacijas. Tuo tarpu dizaineris Karolis Kasikauskas priešingai – miegamajame rinkosi neutralias spalvas. Negana to, specialistas kai kurių savo pirminių idėjų, pateiktų vizualizacijose, statybų ir darbų metu atsisakė.

„Vizualizacijose buvo lentyna, bet kadangi tai buvo šiek tiek kito išplanavimo variantas dėl vietos trūkumo teko ieškoti kokių alternatyvių sprendimų“, – savo pasirinkimą aiškino K. Kasikauskas.

Specialistas įrenginėdamas savo dizainą buvo linkęs eksperimentuoti – miegamajam jis pasirinko retai kur interjere matomą baltą kiliminę dangą. Anot dizainerio, kiliminė danga idealiai tinka miegamajam, mat ant jos kur kas maloniau vaikščioti basomis. Taip pat minimalizmo šalininkas įsitikinęs, kad geram ir jaukiam miegamajam labai svarbu gera lova ir patogus čiužinys.

„Turbūt neįprastas sprendimas būtų sumažinta lova. Na ji yra žemesnė nei standartai. Būtent šitą dalyką inspiravo azijiečių kultūra“, – teigia K. Kasikauskas.

„Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)