2007 m. kai kurios Lenkijos partijos siekė, kad visais sekmadieniais ir per šventes šalyje būtų draudžiama dirbti parduotuvėms. Vis dėlto buvo argumentuojama prieš tokius siūlymus, nes tokiu atveju išaugtų nedarbas, sumažėtų paklausa.

2007 m. spalį pasiektas kompromisas, dėl kurio prekiauti draudžiama tik kai kuriomis šventinėmis dienomis: sausio 1 d., sausio 6 d., per Velykas, gegužės 1 d., gegužės 3 d., Sekminės, Devintinės, rugpjūčio 15 d., lapkričio 1 d., lapkričio 11 d. (Lenkijos nepriklausomybės diena), gruodžio 25-26 d.

Įstatymas draudžia dirbti visiems žmonėms prekybos vietose be jokių išimčių: parduotuvės, vaistinės, degalinės, anglies ir statybinių medžiagų sandėliai ir prekyba internetu. Tik vėliau buvo leista dirbti vaistinėms ir degalinėms.

Kaip aiškina Darbo ir viešosios politikos ministerija, teisiškai nėra draudžiama, kad per šventes prekybos vietose dirbtų parduotuvių savininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)