Savo sukurtą meninę instaliaciją, piešinį, fotomontažą ar kitokį kūrinį, kurį galima pateikti grafine forma, su trumpu aprašymu iki balandžio 22 d. vakaro galite siųsti el.p. ateities.krastovaizdis@gmail.com konkursui „Ateities kraštovaizdis“.

Apie konkursą daugiau galite sužinoti čia, o žemiau pateikiama 3 mokinių pagamintus fotomontažus.

Mokinės R. Juknevičiūtė ir A. Gerulaitytė savo pagamintoje schemoje parodė, kaip atrodo klimato atšilimo įtaka pasauliui.
Lidija Drozdova ir Greta Gerulaitytė parodė, kaip ateityje, jei nebus suvaldytas klimato šiltėjimas, gali atrodyti Vilnius.

Fotomontažas „88˚C“

„Aš esu Gabrielė Gerulaitytė, man 15 metų. Mokausi Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje. Sukūriau darbą, vaizduojantį klimato šiltėjimo įtaką, naudodama savo fotografiją ir vaizdus iš interneto. Mano darbas vaizduoja galimus ateities laikus. Jeigu žmonės toliau negerbs, nesaugos gamtos, klimato šiltėjimas stiprės, ir, rodos, pažįstamos vietos atrodys visai kitaip, – rašo kūrinio autorė G. Gerulaitytė. – Profsąjungų rūmai visiškai pasikeitė. Nuo neištveriamo karščio namas išsilydė, o aplink atsirado dykumos. Žmonėms nebus galimybės gyventi šioje vietoje. Aš labai tikiuosi, kad 2092 05 18 bus įprasti 20 laipsnių šilumos, o ne 88, bet žmonėms reikia pasistengti, kad to išvengtų.“

Fotomontažas „Justino Vienožinskio dailės mokykla ekvatorinėje žemės juostoje“

„Aš, Lidija Drozdova, iš Justino Vienožinskio dailės mokyklos, 15 metų 4 A klasės mokinė. Pabandžiau atskleisti, kaip atrodytų mano mokykla, jeigu sulauktume tropikų klimato. Karštas klimatas suteiktų galimybę auginti palmes, kaktusus ir kitus tropinius augalus. Vaizdas aplinkui labai pasikeistų. Ant pastatu atsirastų lianos. Kiekvieną dieną lytų tropinis lietus ir būtų didelis karštis. Jeigu prasidės globalinis atšilimas, tai, kas pavaizduota mano darbe, gali būti mūsų ateitimi“, – rašė kūrinio autorė Lidija Drozdova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)