Įtariama, kad prisidengdamas darbiniu vizitu ir susitikimu su gyventojais, socialdemokratas J. Požela galimai reklamuoja beprasidedančią bendrapartiečio Seimo nario Domo Petrulio rinkimų kampaniją.

Tiesa, pats ministras tvirtino dar nesąs tikras, ar vizitas į Panevėžio rajoną iš viso įvyks. Tačiau kol sveikatos apsaugos ministras derino būsimą vizitą, Panevėžio rajono skelbimų lentose jau nuo savaitgalio puikuojasi plakatai, kviečiantys nemokamai pasitikrinti sveikatą su ministru J. Požela.

Skelbimų lentose – kvietimai į susitikimą su ministru

Šią savaitę Panevėžio rajono Paįstrio miestelio skelbimų lentose pasirodė skelbimai apie balandžio 8 dieną planuojamą susitikimą su neseniai paskirtu sveikatos apsaugos ministru socialdemokratu Juru Požela.

Plakatuose, kurie pažymėti Lietuvos socialdemokratų partijos pavadinimu ir simboliu – rožės žiedu, be teksto apie būsimą sveikatos ministro J. Poželos paskaitą, puikuojasi ir prierašas apie numatomą nemokamą sveikatos patikrinimą senjorams bei po renginio vyksiančias vaišes ir muzikinę programą.

„Žvalus senjoras – sveikatos stiprinimo popietė senjorams. Paskaitą ves sveikatos apsaugos ministras Juras Požėla. Nemokamai bus tikrinama sveikata. Po renginio laukia vaišės ir muzikinė programa. Renginys nemokamas“, - apie balandžio 8 dieną numatytą LSDP Panevėžio skyriaus bičiulių organizuojamą renginį skelbia plakato tekstas.

Ministro J. Poželos pavardė skelbime parašyta su gramatine klaida.

Kalba buvo apie viešą renginį

„Su manimi nei skelbimo tekstas, nei plakato dizainas nebuvo derintas. Neneigsiu, kad su bičiuliu Seimo nariu Domu Petruliu, kuris yra išrinktas Panevėžio rajone, esame kalbėję, kad jeigu lankysiuosi Panevėžyje, galbūt pavyks užsukti į renginį. Tačiau jokių garantijų tam nedaviau, nes iki šiol nežinau, ar planuojamas tą dieną vizitas į Panevėžio polikliniką bus suderintas ministerijoje ir Panevėžio savivaldybėje“, - DELFI sakė J. Požela.

Jis tvirtina plakatą pamatęs socialiniame tinkle Facebook, tačiau ten buvęs tik skelbimo tekstas.
Plakatą su nuotrauka ir renginio kvietimo tekstu, kuriame D. Petrulis reklamuojasi kartu su muzikologe ir televizijos laidų vedėja, buvusia Liberalų sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos nare Zita Kelmickaite, sveikatos apsaugos ministras sako gavęs tik iš žurnalistų.

J. Požela neigė, esą Panevėžio bendrapartiečių organizuojamas renginys – socialdemokratų sambūris prieš prasidedant D. Petrulio rinkimų kampanijai.

„Nei vaišėse, nei koncerte dalyvauti nesirengiu. O jei matysiu, kad renginys – grynai partinis, pirmas bičiulius sudrausminsiu dėl to“, - tikino J. Požela.

Muzikologė - apstulbusi

Iš žurnalistų sužinojusi apie tai, kad tapo socialdemokratų organizuojamo renginio reklamos veidu, muzikologė ir televizijos laidų vedėja Zita Kelmickaitė apstulbo.

Apžiūrėjusi plakatą, moteris sakė puikiai prisimenanti aplinkybes, kuriomis nuotrauka buvo daryta.
„Pernai žiemą filmavau Panevėžio rajono Trakiškių kaimo žolininkes. Ten buvo du vietiniai, ta mergička ir šitas ponas, kur centre. Jie paprašė kartu nusifotografuoti, aš sutikau. Mažą ką, nesutiksi, sakys Kelmickaitė pasikėlusi. Bet kad ta nuotrauka bus šitaip panaudota, na, švelniai tariant, neturiu žodžių. Tik tarybų Lietuvoje taip gal įmanoma būtų“, - sakė Z. Kelmickaitė.

Pasak jos, niekas jos nei į renginį kvietė, nei derino, ar gali jos atvaizdu savo renginį reklamuoti.
„Tai dabar man įdomu, ką aš tame renginyje turėsiu veikti – ministrui, senjorų sveikatą nemokamai tikrinsiančiam, skalpelius padavinėti, ar kol visi vaišinsis, nemokamai juos muzikine programa linksminti?“ - sveiko humoro nestokojo pašnekovė.

Seimo narys D. Petrulis: kalta mano padėjėja

Aukštaitijos rinkimų apygardoje 2012 metais į Seimą išrinktas ir vėl kandidatuoti čia ketinantis socialdemokratas Domas Petrulis teigė, kad įvyko „apmaudus nesusipratimas, dėl kurio aš labai atsiprašau“.

Politikas teigė, jog renginį organizavęs dėl to, jog kaip Panevėžio rajone išrinktas Seimo narys norėjęs naujai paskirtąjį ministrą ir partijos bendramintį supažindinti su Panevėžio rajono sveikatos apsaugos situacija ir perspektyvomis.

„Pamaniau, kad naudinga būtų ir susitikimas su gyventojais, su senjorais. Organizaciniais reikalais ir viešinimu buvo patikėta užsiimti mano padėjėjai apygardoje, Panevėžio rajono savivaldybės tarybos narei Modestai Petrauskaitei. Ji derino ir skelbimo dizainą, ir tekstą – bet ne su manim, o su spaustuve. Tai tikrai neturėjo atrodyti kaip partinis renginys, padėjėja tiesiog ne taip suprato. Aš prisiimu kaltę ir atsiprašau dėl to, kas įvyko“, - sakė Seimo narys D. Petrulis.

Politikas tikino suprantantis ir teisinę atsakomybę, kuri gresia dėl neteisėto asmens atvaizdo panaudojimo, ir moralinę.

„Pažadu asmeniškai atsiprašyti ponios Kelmickaitės“, - sakė D. Petrulis.

Su pačia M. Petrauskaite, kurią politikas padarė atpirkimo ožka ir kurios telefonas, kaip kontaktinis, nurodomas ir reklaminiame plakate, susisiekti nepavyko – moteris į telefono skambučius neatsiliepė.

Vizitą staiga atšaukė

Kai balandžio 8-ąją, ministro J. Poželos vizito į Panevėžį dieną, susisiekėme su šios kelionės organizatoriumi D. Petruliu, paaiškėjo, kad sveikatos ministro planai – pasikeitė.

Kodėl? Atsakydamas į šį klausimą uolusis Panevėžio rajone išrinktasis socialdemokratas tik neaiškiai numykė: „Tiesiog netilpome su darbotvarke. Norėjome ir Krekenavą aplankyti ir kitur. Kitą dieną ministras atvyks, dar nežinau – kurią“.

Tačiau D. Petrulis patikino, kad Paįstryje sveikatinimo popietė su senjorais, nemokamu sveikatos patikrinimu, vaišėmis ir muzikine programa – tikrai įvyks.

Politikas net pasisiūlė į jį nusivežti ir DELFI žurnalistus – kad įsitikintų, jog ir be ministro J. Poželos skaitomos paskaitos įmanoma apsieiti.